reclama autocenter

CRACIUN MARIUS

După ce, în urmă cu aproape o lună, a fost reținut de polițiștii francezi, Marius Crăciun a fost adus, ieri, în țară, fiind pus la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție. El era căutat deoarece este acuzat că ar fi implicat într-un caz de evaziune fiscală cu produse petroliere, alături de mai multe persoane. Practic, în perioada octombrie 2011-aprilie 2013, Marius Crăciun „a inițiat și constituit un grup infracțional împreună cu inculpații Varga Florin-Irinel, Cristea Eduard-Vasile și alte persoane, grup la care au aderat inculpații Varga Cosmin, Nicula Constantin Claudiu și Fichitiu Andrei Ștefan”, se precizează în Comunicatul de presă al DNA din data de 17 mai 2013. “Grupul a fost constituit în vederea obținerii unor importante sume de bani prin derularea unor ample operațiuni de comercializare de combustibili, prin intermediul societăților comerciale Romspeed Downstream SRL/Romest One Spedition SRL și Focus Petroil SRL. Concret, inculpatul Crăciun Marius, în calitate de administrator de fapt al societăților comerciale Romspeed Downstream SRL, Romest One Spedition SRL și Focus Petroil SRL, a înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, operațiuni fictive sau a omis să evidențieze în actele contabile ori în alte documente legale operațiuni comerciale constând în restituirea unor sume de bani de către un furnizor din Bulgaria. Operațiunile comerciale au fost derulate prin intermediul societăților comerciale ROMSPEED DOWNSTREAM SRL, FOCUS PETROIL SRL, administrate în drept de persoane interpuse (având un nivel de școlarizare redus și fără experiență în conducerea unor afaceri) și ROMEST ONE SPEDITION SRL. Mecanismul viza, în esență achiziția intracomunitară (din Bulgaria) de produse petroliere (motorină) scutite de plata TVA și comercializarea acestora pe piața internă, colectând astfel TVA aferentă livrărilor. Pentru a-și însuși sumele de bani reprezentând TVA colectată în urma livrărilor de motorină către agenți comerciali din țară, au fost înregistrate în contabilitatea societăților folosite de grupare facturi de achiziție fictive sau alte operațiuni cum ar fi creditarea fictivă a societăților cu sume importante de bani. Ulterior, banii au fost retrași, de către membrii grupării, în numerar, din conturile societății, cu diferite justificări nereale. Prin activitățile descrise, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 4.687.929 lei”, se menţionează în acelaşi comunicat al DNA din data de 17 mai.

„În baza mandatului de urmărire existent, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamț l-a preluat pe Marius Crăciun și l-a adus în țară până pe aeroportul Otopeni, de unde a fost preluat de un alt echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și a fost escortat până la arestul IPJ Bacău, unde a fost pus la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție”, a declarat șeful IPJ Neamț, comisar șef Paul Tablan. (V.B.)

Articolul precedentAmbasadorul Republicii Polone vine la Bicaz
Articolul următorAtenție la „unguentele” de protecție solară

3 COMENTARII

  1. piticul nostru drag, ai ajuns inapoi pe plaiurile mioritice la mafia coabitacilor nostri draci – dragi, te rugam momos noi pe mata sa-i dai pe tobogan pe cei ce te-au papat la lovele cind te riscai si carai motorini si benzini de la bulgarica, iar politaii, gardistii finantistii, finantistii lui nea fanica alintat mos rachiu, faceu sluj la usa lui matale………..cine a papat bani de la matale don jiji, don bercovici si altii care nu ii mai stim noi dar stai ca o sa-i aflam…….torna, torna fratre pitic jegos, ca cunoastem – scuzati cacofonia, ca din frantuzia ai trimis bezele de reducere pedepse la cei cu barzaunii pe caciuloi…apropo cu cine a-i luat masa la central in boxa pardon – crama pe 17.04.2013 cand primeai mandat de hat ;i indicatii pretioase de fuga……….

  2. Atat va duce capul sa purtati de grija altora in loc sa va vedeti de viata si treaba voastra si sa va bucurati de raul altora!imi dau seama ca toti cei ce comenteaza pe aici aiurea nu au nici o ocupatie si un cap lipsit de creier din moment ce pot vorbi despre niste persoane pe care nu le au cunoscut sau au vorbit cu ele vreodata!te pup pa pa

Comments are closed.