legume fructeÎncepând de astăzi, 16 noiembrie, și până în 20 noiembrie, mii de unităţi de învăţământ din țară sunt implicate în cunoscuta campanie socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” (a VI-a ediție – n.r.), din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Scopul demersului este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din școli cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

Campania „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” constă în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Potrivit inspectorilor școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, la ediția precedentă, din 2014, în judeţul Iaşi s-au implicat 70 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 8.299 de elevi şi preşcolari, precum și 866 de cadre didactice. Au beneficiat de rezultatele campaniei 4.368 de elevi şi persoane defavorizate din județul Iași. Donațiile au constat în: legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 15.000 kilograme, 410 kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, orez, zahăr, 360 l ulei, 233 borcane cu zacuscă, compot, dulceaţă şi gem,miere, 233 pachete cu dulciuri , sume de bani. Beneficiarii au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială. (M. TEODOROF)

Articolul precedentCai de rasă pieriţi în incendiu
Articolul următorANM: Vin ploile!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.