pietricica turism

incendiu noaptea 04Doi cai de rasă şi un mânz au pierit într-un incendiu, duminică noapte, 15/16 noiembrie, într-o gospodărie din Rădăuţi, informează ISU Suceava, într-un comunicat de presă.

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de intervenție Siret au intervenit cu 4 autospeciale la gospodăria lui O.V., din municipiul Rădăuți.

“La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unei construcții corp comun (formată din două grajduri, magazie și șură, cu o suprafață de 300 de metri pătrați) și o parte din acoperișul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuință (construită pe 150 de metri pătrați, amprenta la sol) și la două gospodării aflate în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 5:15”, a declarat plt. adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Pompierii mai informează că au ars acoperișul și planșeul anexei corp comun, aproximativ 80 de metri pătrați din astereala acoperișului casei, circa 5 tone de furaje și alte bunuri. S-au degradat pereții portanți ai anexei și 50 de metri pătrați de învelitoare din tablă de la casă. În incendiu au pierit doi cai de rasă și un mânz.

“Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat 8 cai de rasă, precum și casa proprietarului și cele două gospodării învecinate”, a mai precizat plt. adj. Alin Găleată. (ZCH NEWS)