ANM: Vin ploile!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRegimul termic anunțat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi oscilant, cu vreme în general caldă pentru această lună, iar probabilitatea de precipitații va apărea, la nivelul întregii țări, începând din 18 noiembrie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 16 – 29 noiembrie 2015.

În Moldova, vremea se va menține caldă pentru această perioadă pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, cu valori medii ale maximelor diurne situate între 11 și 14 grade și ale minimelor nocturne între 3 și 6 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit la sfârșit de noiembrie. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 6 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi între minus două și zero grade Celsius, între 24 și 29 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 20 noiembrie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ.

La munte, în prima săptămână a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime situate, în general, între 6 și 8 grade și ale temperaturilor minime de zero și două grade Celsius. Pe 23 noiembrie vremea se va răci, astfel încât, în intervalul 24-29 noiembrie, valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de zero grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ—6 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 20 noiembrie. Acestea vor fi, în general, slabe, cu excepția zilelor de 21 și 22 noiembrie, când se pot cumula cantități de apă mai însemnate.(ZCH NEWS)

Articolul precedentMarea colectă de legume și fructe în școli
Articolul următorDemis după scandalul Şoric, Tobă ajunge ministru
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.