petru tobaChestorul Petre Tobă, aflat în cărţi pentru Ministerul Afacerilor Interne, are o legătură „profesională” cu judeţul Neamţ. Acum 5 ani, după ce Gheorghiţă Mararu a fost împuşcat pe 14 noiembrie, iar Şoric a ieşit la televizor ca să explice patriei cât de generoasă este „profesia” de cămătar, Tobă a fost demis de către premierul Emil Boc din funcţia de şef al Poliţiei Române. Acelaşi premier l-a numit, însă, secretar general adjunct în Ministerul de Interne.

Scandalul de la Piatra-Neamţ a izbucnit pe 16 noiembrie 2010, când Aurelian Şoric a răspuns acuzaţiilor că ar avea legături cu familia Mararu cu vocea uşor tremurată: “Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop, pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani”.

soricŞoric a ţinut-o din apariţie televizată, în apariţie televizată, a ajuns la familia lui, la studiile liceale despre care nu l-a întrebat nimeni şi, în aceeaşi zi, a lansat şi celebra sintagmă „case closed”.

După toate apariţiile, una mai neinspirată decât alta, Aurelian Şoric a fost demis din poliţie. L-a tras după el şi pe Petre Tobă însă, ulterior, chestorul a revenit spectaculos în aceeaşi funcţie de inspector general al Poliţiei Române. Iar după o altă controversă, din 2014 – când a fost convocat de Victor Ponta pentru a discuta cu Adrian Duicu despre „promovarea” unui prieten de-al baronului de Mehedinţi în IGPR – iată că a dovedit că merită funcţia de ministru. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANM: Vin ploile!
Articolul următorBate vântul prin Moldova! Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi – în prima linie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Mare “meserias” mai este si acest Petre Toba!! Da mareeeeeeee nene!! Imi aduc aminte ca alaturi de “specialistul” Soric si el, TOBA PETRE erau printre actorii principali din doua volume de coruptie!!!! Aceste sunt adevaratele salturi calitative in profesia unde iti desfasori activitatea!! Pe lista de ministri mai era propus alt “specialist” in coruptie, CEKE OTILO, dar la presiunile media a fost lasat la vatra!!! CU ACESTI “TEHNOCRATI” TARA VA MERGE CA UNSA……..SPRE LUMEA A 5 A!!

Comments are closed.