0:00

Mara Calista, deputat PNL de Neamț: „Cred că fiecare dintre noi poate contribui la împiedicarea traficului de persoane”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi marcăm Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, un flagel pe care trebuie să îl stopăm! Măsurile de prevenție, precum și cele de a ajuta victimele sunt mai multe decât necesare având în vedere că, din păcate, datele recente arată că cele mai multe victime ale traficului de persoane la nivel european sunt din România.
Alături de colegii parlamentari, dar și de cei din Guvern am adoptat o serie de măsuri prin care încercăm să combatem traficul de persoane.
Inclusiv anul acesta am votat pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, pe care am inițiat-o alături de mai mulți colegi parlamentari.
Legea instituie explicit principiul nesancţionării persoanei, victimă a traficului de persoane, care a fost obligată să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale, precum şi instituirea dreptului la acte de identitate provizorii pentru victimele care au fost traficate în afara ţării şi cărora le-au fost confiscate actele de identitate de către traficanţi!
Cred că fiecare dintre noi poate contribui la împiedicarea traficului de persoane, oferind suport și ajutor atunci când vedem că cineva are nevoie. Să ne educăm copiii ca să îi ferim să devină victime.
Mara Calista, deputat PNL Neamț
Articolul precedentOportunități pentru cei care vor să devină pompieri
Articolul următorFilmul „Libertate”, avanpremieră la Cinema City Arena Mall
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.