0:00

Filmul „Libertate”, avanpremieră la Cinema City Arena Mall, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFilmul românesc „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, rulează într-o proiecție specială la Bacău. Avanpremiera este programată pentru vineri, 20 octombrie, cu începere de la ora 19:30 la Cinema City Arena Mall. Spectatorii se vor întâlni cu regizorul Tudor Giurgiu și actorul Iulian Postelnicu cărora le pot adresa întrebări legate de subiectul producției,  perioada filmărilor, costume sau decoruri.

Filmul „Libertate”, avanpremieră la Cinema City Arena Mall, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica create de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate militară devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Pelicula a fost premiată la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miscolici în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și este în competiția oficială a Festivalului de Film Namur, Belgia.

A câștigat și premiul pentru cele mai bune decoruri și costume la Waterloo Historical Film Festival. Promovarea filmului s-a făcut în cadrul unui turneu prin mai multe orașe din țară între care Piatra Neamț, Focșani, Bacău, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, București.

(G. S.)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL de Neamț: „Cred că fiecare dintre noi poate contribui la împiedicarea traficului de persoane”
Articolul următorÎnșelăciune la cumpărături on line
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.