0:00

Înșelăciune la cumpărături on line, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi nemțeni au cerut ajutorul anchetatorilor după ce au făcut cumpărături pe internet. În primul caz este vorba de o pietreancă de 30 ani care a cumpărat prin intermediul unei aplicații de socializare îmbrăcăminte pentru bebeluși de 300 de lei. A făcut plata dar nu a mai primit produsele, astfel că s-a adresat polițiștilor. În aceeași zi, pe 17 octombrie, oamenii legii au primit o altă plângere de la o femeie de 34 de ani, din Roman.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în data de 14 octombrie a.c., persoana vătămată ar fi găsit pe o platformă de vânzare produse, un anunț cu privire la vânzarea mai multor bijuterii din argint, la prețul de 350 de lei. Aceasta ar fi contactat vânzătorul pentru a le cumpăra, iar la primirea coletului, ar fi constatat faptul că bunurile primite nu corespund descrierii celor din anunț”, conform IPJ Neamț.

Pentru a preveni astfel de cazuri, polițiștii recomandă ca înainte de a cumpăra produse sau servicii on-line, de la persoane necunoscute, verificați-le autenticitatea. Puteți căuta recenzii sau feed-back despre vânzător, în special în comunități on-line sau pe site-uri specializate. Asigurați-vă că citiți cu atenție detaliile anunțurilor și descrierile produselor. Comparați prețurile, deoarece prețurile prea bune pentru a fi adevărate și informațiile vagi pot fi semne de înșelăciune.

(G.S.)

Articolul precedentFilmul „Libertate”, avanpremieră la Cinema City Arena Mall
Articolul următorAmenzi de 60.000 lei la trei firme de comerț și transport date de ITM Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.