0:00

Mara Calista, deputat PNL: Am votat pentru „dreptul de a fi uitat” al supraviețuitorului de cancer, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPropunerea legislativă pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003, inițiată de colega mea senatoarea Nicoleta Pauliuc, pe care și eu am semnat-o, a fost adoptată de Senat, ca primă Cameră sesizată.

Propunerea reglementează ”dreptul de a fi uitat” al supraviețuitorului de cancer.

Se preconizează ca în situația încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări sociale solicită supraviețuitorului de cancer informații și documente în vederea evaluării riscului pentru preluarea, respectiv menținerea în asigurare, acesta să aibă dreptul de a nu le furniza pe acelea care vizează afecțiunea oncologică, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic. În cazul supraviețuitorului de cancer al cărui diagnostic a fost pus înainte de vârsta de 18 ani, termenul este de 5 ani de la data încheierii protocolului oncologic”.

Voi vota pentru adoptarea acestei legi importante, pentru că supraviețuitorii de cancer trebuie să aibă toate condițiile pentru o viață de calitate, împlinită și lipsită de inechități.

Mara Calista, deputat PNL

Articolul precedentPiatra Neamţ: Scandal şi ultraj la poliţiştii locali în staţia de autobuz de la Orion
Articolul următorGospodărie cuprinsă de flăcări la Mărgineni. Proprietarul a suferit arsuri la cap şi mâini
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.