0:00

Scânteile de la un flex cu care s-a tăiat în apropierea clădirii unei locuinţe din comuna Mărgineni au produs un incendiu puternic în gospodăria unui bărbat de 48 de ani. Incidentul s-a petrucut în noaptea de 16 spre 17 mai, imediat după ora 24.00.

Pompierii pietreni, în sprijinul cărora au venit şi voluntarii din localitate, au găsit mansarda locuinţei şi adăpostul de animale de alături cuprinse în totalitate de flăcări.

Gospodărie cuprinsă de flăcări la Mărgineni. Proprietarul a suferit arsuri la cap şi mâini, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Adăpostul era lipit de o magazie în care erau depozitate lemne de foc, scule şi unelte. Toţi membrii familiei au reuşit să iasă din interiorul casei înainte de sosirea pompierilor. Iar proprietarul şi-a salvat cei doi porci aflaţi în adăpostul pentru animale.

„Au ars mansarda construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 mp cu bunurile materiale aflate în interior, anexa gospodărescă cu suprafața de 100 mp, 10 mc de lemne de foc, scule electrice și s-au deteriorat bunuri din 3 camere amplasate la parterul locuinței.

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a suferit ușoare arsuri la nivelul capului și a membrelor superioare. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pompierii au stabilit, la finalul intervenţiei, că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite de la folosirea unui aparat electric pentru tăiere fără respectarea normelor specifice.

Angela Croitoru

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: Am votat pentru „dreptul de a fi uitat” al supraviețuitorului de cancer
Articolul următorIunie – luna concursurilor de angajare la Spitalul Județean Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.