0:00

MApN a prelungit perioada de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTinerii care vor să îmbrace haina militară trebuie să știe că au timp până la data de 8 martie să se înscrie pentru accederea pe posturile de soldați și gradați profesioniști oferite de Ministerul Apărării Naționale. Inițial perioada de înscriere expira la data de 1 martie, dar cel mai probabil nu au fost doritori pe cât s-a estimat inițial astfel încât termenul a fost prelungit cu o săptămână.

Pentru această serie au fost introduse în Planul de recrutare 5093 de locuri, în 41 de județe din ţară și în Municipiul București.Informații referitoare la oferta profesională, condiții de recrutare, selecție și repartiție pot fi obținute direct de la unitățile militare pentru care candidații optează sau de la Biroul informare recrutare de pe raza localității de domiciliu”, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Calendarul recrutării prevede că înscrierea are loc până cel mai târziu la data de 8 martie, iar până pe 15 martie are loc selecția candidaților. Efectuarea examinări medicale în unitățile sanitare se încheie pe 22 martie, iar termenul final de întocmire a dosarelor de candidat este 3 aprilie.

În principiu, se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și cel mult 45 de ani, care au absolvit cel puțin 10 clase. Cei care optează pentru arma „auto” sau sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”, trebuie să aibă permis de conducere valabil, categoriile B și C,. Candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma „aviaţie”, specialitatea militară „însoţitor de bord – paramedic” trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedent39 de persoane și-au pierdut viața în accidentele rutiere de anul trecut din Neamț: într-o singură zi au murit 3 membri ai aceleiași familii
Articolul următorCampanie pentru prevenirea accidentelor de muncă în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.