0:00

39 de persoane și-au pierdut viața în accidentele rutiere de anul trecut din Neamț: într-o singură zi au murit 3 membri ai aceleiași familii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul 2023 a fost unul negru din punct de vedere al evenimentelor rutiere care au avut loc în județul Neamț, conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț. Au avut loc sute de accidente, iar 39 de persoane și-au pierdut viața. În general indicatorii urmăriți sunt în creștere față de perioada de comparație, anul 2022, și nu trebuie omisă gravitatea evenimentelor, într-un singur accident pierind trei membri ai aceleiași familii.

În perioada analizată în județul Neamț s-au produs 642 de accidente de circulație (+1), soldate cu 39 de persoane decedate (-13), 124 rănite grave (+34), și 717 rănite ușor (+9)”, conform IPJ Neamț.  Defalcat, au fost 133 de accidente grave soldate cu decese și răniți grav, precum și 509 evenimente rutiere ușoare.

În ce privește infracționalitatea la regimul circulației, rutiere, aici s-a constatat o scădere față de intervalul de comparație, în total fiind vorba de 472 de fapte, marea majoritate, 233, fiind infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Unul din cele mai grave accidente de circulație de anul trecut a avut loc pe 22 mai, în comuna Secuieni. A fost activat Planul Roșu de intervenție după impactul a trei vehicule în care se aflau 6 persoane, din care 3 erau încarcerate. Totul ar fi fost provocat de o depășire neregulamentară, iar în urma impactului violent a decedat o femeie de 31 de ani, fiul ei de 3 ani, și unul din bunicii copilului, un bărbat de 56 de ani, toți din Roman (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț scoate la licitație spațiile din ștrand
Articolul următorMApN a prelungit perioada de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.