0:00

Campanie pentru prevenirea accidentelor de muncă în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ desfășoară în primele două trimestre ale anului curent campania SLIC pentru prevenirea accidentelor de muncă în anul 2024. Această inițiativă vine în contextul preocupării tot mai mari pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, având drept scop principal protejarea acestora împotriva riscurilor din mediul de muncă. Potrivit datelor furnizate de ITM Neamţ, aproximativ două treimi din totalul accidentelor de muncă mortale și peste două cincimi din totalul celor cu incapacitate temporară de muncă din 2020 au avut loc în sectoarele construcțiilor, transportului și depozitării, industriei prelucrătoare și agriculturii, silviculturii și pescuitului.

Campania are ca obiective extinderea cunoștințelor privind cercetarea accidentelor de muncă, identificarea și eliminarea corectă a cauzelor acestora, creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate muncii și aplicarea corespunzătoare a legislației în vigoare. De asemenea, se va acorda o atenție deosebită întreprinderilor mici și mijlocii, având în vedere că acestea angajează majoritatea lucrătorilor și se confruntă adesea cu dificultăți în asigurarea securității și sănătății în muncă. Campania vizează în special societățile care au între 1 și 249 de angajați și care au raportat accidente de muncă în ultimii doi ani. În acest sens, inspectorii de muncă vor organiza sesiuni de instruire și informare destinate angajatorilor, serviciilor externe de prevenire și protecție și lucrătorilor.

Această inițiativă se încadrează în strategia Uniunii Europene privind sănătatea și securitatea la locul de muncă pentru perioada 2021-2027, subliniind angajamentul autorităților de a promova un mediu de muncă sigur și sănătos pentru toți lucrătorii. Prin implementarea acestor măsuri, se urmărește realizarea unei viziuni a „zero accidente de muncă”, contribuind astfel la crearea unor condiții de muncă decente și durabile pentru lucrători.

(Denisa Popa)

Articolul precedentMApN a prelungit perioada de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști
Articolul următorNeamț. Problema numărul 1 a mesajelor RO-ALERT în 2023: ursul
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.