0:00

* Iulia Luminiţa Crăciun trebuie să dea cu subsemnatul la poliţie şi să nu se întâlnească nici cu foştii clienţi, nici cu fetele pe care le „plasa”
* Daniela Pachiţanu, Constantin Brînzei şi Emilia Costea rămân în arest

Curtea de Apel Bacău a judecat, ieri, contestaţia la decizia de arestare, depusă de toţi cei patru indivizi implicaţi în afaceri cu fete la pensiunile „Red Rock” şi „Dana”. Instanţa a decis să o elibereze sub control judiciar doar pe Iulia Luminiţa Crăciun, mâna dreaptă a lui Constantin Brînzei. Începând de astăzi, femeia va trebui „să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa ori de câte ori este chemată; să informeze Curtea de Apel Bacău sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Poliţia municipiului Piatra Neamţ, conform programului de supraveghere întocmit de organului de poliţie arătat sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a ţării; să nu se apropie de persoanele vătămate, de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori sau de experţi, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale”.

În situaţia în care inculpata nu respectă una din obligaţii, ea riscă să se întoarcă după gratii sau să fie arestată la domiciliu.

Cei patru au fost arestaţi acum 10 zile, după o descindere a procurorilor DIICOT, care au făcut percheziţii în bordelurile deghizate în spaţii de cazare în seara de 5 noiembrie, au audiat fetele şi au adunat probe pentru a-i acuza pe indivizi de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori. Anchetatorii au stabilit că atât Daniela Pachiţanu şi Constantin Brînzei, cât şi cele două femei care-i ajutau funcţionau după acelaşi model: ţineau legătura cu clienţii, le organizau întâlnirile cu fetele pe care le preferau şi încasau banii. De altfel, la percheziţie au fost ridicaţi 20.000 de lei din cele două pensiuni, bani care cel mai probabil provin din prostituţie.

Gruparea a fost ţinută sub observaţie timp de un an şi jumătate, perioadă în care nu au fost monitorizaţi doar patronii, ci şi clienţii fideli, printre care se numără poliţişti, procurori, oameni cu funcţii publice, dar şi ziarişti, după cum au precizat anchetatorii. Niciunul dintre „beneficiarii” serviciilor fetelor nu va fi, însă, pus sub învinuire, ci va avea doar calitatea de martor în dosar.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentUnu mai unu ca altul
Articolul următorPREZIDENŢIALE 2014 / Vot pe patul de spital