mall 01

O plimbare de duminică în mall-ul de la Piața Centrală seamănă, mai degrabă, a plimbare-n pustiu. Dacă ți-ai pus în gând să ieși la o cafea la mall, ca lumea bună, odată ajuns aici ai parte de o surpriză de proporții.

Deși afară, în piață, e forfotă mare, fiecare alergând după cele de trebuință pentru acasă, în incinta clădirii domneșe o tăcere aproape apăsătoare.

Doar două vânzătoare de la un magazin moto-velo de la etajul întâi, care-au avut nenorocul de a trebui să vină la muncă într-o zi de duminică, mai rup din monotonie, stând la o șuetă din care desprindem aspecte legate de familiile lor și de planurile pentru perioada următoare, dar și discuții despre actualitatea de pe scena politică. În rest, liniște și pace. De altfel, singurele pavilioane deschise sunt cele în care este expusă mobila și câteva standuri cu haine. Nici gardianul de serviciu nu prea-și găsește obiectul muncii, lucru care nu pare să-l deranjeze prea tare, pentru că așa mai are timp să se pună la punct cu ultimele apariții editoriale, sau să iasă pe scările ce duc spre piață, ca să ia o gură de aer proaspăt. De la etajul I la II și respectiv la cel de-al III-lea, e clar că nu se poate trece. Nu că ai avea de ce, pentru că peste tot e închis. Dar, pentru orice eventualitate, două coșuri de gunoi – scrumieră au fost postate în imediata apropiere a scărilor rulante. Poate atmosfera se mai dezmorțește azi. Că tot e luni, început de săptămână, și lumea vine la muncă. (Z.C.H.)