CSM Bucuresti (in rosu) a invins-o pe HCM Roman

Lupta pentru supremație în Liga Națională feminină de handbal devine din ce în ce mai interesantă după ce CSM București a reușit să câștige duelul cu HCM Roman în Sala „Rapid”, cu scorul de 21-18 (13-10). Romașcancele au avut un moment psihologic pe care n-au știut să-l exploateze, cel din finalul primei reprize, când au reușit să egaleze, scor 10-10, după ce au fost conduse cu patru goluri diferență. În duelul antrenorilor, dintre Vasile Mărgulescu și Florentin Pera, a câștigat experiența primului.

Bucureștiul a dominat meciul

CSM București a dominat partida de pe teren propriu cu HCM Roman de la un capăt la celălalt, cu excepția unui singur moment, în care romașcancele au reușit să egaleze, cel din minutul 26. Cu un marcaj om la om la Stoleru și cu o apărare dusă deseori peste limita regulamentului, handbalistele nemțene au ratat nepermis, așteptând prea mult de la Băbeanu la linia de 9 metri. Absența Gabrielei Mihalschi și-a spus din nou cuvântul, iar CSM a profitat de greșelile nemțencelor de pe faza ofensivă și s-au desprins la patru goluri după 21 de minute (10-6), însă Romanul a avut puterea să egaleze în doar cinci minute, Genkova semnând golul de 10-10. Până la pauză CSM București a forțat încă o dată și a reușit să înscrie de trei ori consecutiv și să ia o opțiune importantă în vederea obținerii celor trei puncte, scor: 13-10, la pauză.

Final încins de meci        

În partea a doua, CSM a reușit să-și conserve avantajul obținut. Elena Șerban a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale de până acum, iar romașcancele au revenit doar până la un gol diferență pe tabelă, la nouă minute de la reluare (14-13). CSM-ul a reușit să se desprindă încă o dată la patru goluri, 17-13, iar finalul partidei a aparținut Adrianei Stoian, care a înscris de trei ori în ultimele zece minute și care a pus capăt speranțelor elevelor lui Florentin Pera în încercarea de a obține un rezultat pozitiv. Florentin Pera a fost sancţionat de arbitrii Ciurea şi Barbu cu eliminare temporară, ceea ce a dus la scoaterea de pe teren a unei jucătoare de la HCM. Cu toate acestea, în minutul 47, scorul era 17-15 şi se anunţa un final încins de partidă, mai ales că Paula Vişan apăra foarte bine poarta nemțencelor. N-a fost aşa. În pofida susţinerii frenetice a unui grup de copii de la LPS Roman, gazdele s-au desprins la 20-16 în minutul 55 şi, apoi, au jucat la menţinerea avantajului, ceea ce au şi reuşit. De partea celaltă, Romanul a arătat din nou, în multe momente, ca o echipă fără idei pe faza ofensivă, iar în apărare, au fost destule breșe fructificate de bucureștence. Astfel, partida din etapa viitoare este capital pentru HCM Roman, deoarece mai multe echipe au totalizat 15 puncte în clasament: Corona Brașov, HCM Roman, Brăila și CSM București, echipe clasate, în această ordine pe locurile 2-5, după HCM Baia Mare, care se menține lider cu 18 puncte. Zalăul și Clujul ocupă locurile 6-7, cu 12 puncte și între aceste formații, ocupantele locurilor 2-7, se va da bătălia pentru accederea în play-off. Șase formații se bat cu șanse reale pentru cinci locuri, întrucât nu credem că formația din Baia Mare nu va intra în faza finală a Ligii Naționale.

Declarații după joc

„După dispariția jucătoarelor străine de la Oltchim, campionatul nici nu s-a întărit, nici n-a slăbit. Campionatul se întărește tot cu jucătoarele din țară. CSM București poate bate inclusiv pe Baia Mare. Nu știu cât va rezista Baia Mare. Prin acest play-off nu se mai pot face diverse aranjamente. Va fi concurență, dar fondul de jucătoare este foarte mic. De când m-am născut, am urât Oltchimul, e ușor să faci performanță când ai cărămida de bani. Care a fost câștigul naționalei sezonul trecut? Înainte 90% din națională era la Oltchim”, a precizat Vasile Mărgulescu, tehnicialul grupării din capitală.

”Am pierdut al doilea meci consecutiv din actualul campionat, pe greșelile noastre. A fost un joc dur, cu multe faulturi nesancționate, căruia nu i-am făcut față. Sperăm să corectăm greșelile până la jocul cu Cetatea Devatrans, din etapa următoare”, a declarat, la rândul lui, antrenorul Florentin Pera.

CSM București-HCM Roman 21-18 (13-10)

CSM București: Iordache (4 intervenții), Șerban (11 intervenții) (portari), Stoian 6 goluri, Zaremba 5, Pavăl 4, Dobrin 3, Chițulescu 1, Vărzaru 1, Doica 1

HCM Roman: Pîslaru (9 intervenții), Vișan (6 intervenții) (portari), Krumova 4 goluri, Băbeanu 4, Joldeș 3 (toate din 7m), Genkova 3, Stoleru 2, Horobeț 2
Aruncări de la 7 m: 1/0, respectiv 4/3
Eliminări: 7 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

Florentin Pera antrenorul care a reconstruit Romanul

Mihalschi (in stanga) marea absenta a Romanului

Cristi SOROCEANU