reclama autocenter

Gheorghe Stefan a urmarit singur meciul

Sub privirea atentă a președintelui de onoare Gheorghe Ștefan, care a urmărit meciul singur, în turnul de sticlă al Stadionului Municipal, elevii lui Vasile Miriuță au început timorați jocul cu Săgeata Năvodari. Lipseau Dumitraș, Jula și Ichim din 11-le de bază, iar Emil Dică n-a fost nici măcar rezervă. Achim a avut primul șut pe spațiul porții, în minutul 8, după care Marc a avut o intervenție riscantă la Roman, în minutul 12. Apoi, ușor, ușor, terenul a început să se încline către poarta lui Panagoupulos. Pe flancuri, Popadiuc și Chitoșcă au măcinat apărarea adversă, iar bara fostului internațional de tineret, din minutul 24, a prevestit golul, marcat un minut mai târziu: Gheorghiu, trimis în teren în locul lui Dumitraș, ca apărător pe banda dreaptă, a insistat la o minge, a centrat perfect la marginea careului mic, acolo unde Constantinescu s-a desprins de marcaj și a marcat cu capul: 1-0. Două minute mai târziu, puștii Ceahlăului au ridicat tribunele în picioare: Popadiuc și-a pierdut pe drum adversarii pe banda dreaptă, a centrat în gura porții, apărarea constănțenilor a ezitat, iar Chitoșcă a speculat faza, a apreluat, a driblat cu sânge rece portarul, din preluare, marcând lejer, ca la antrenament: 2-1. Când toată lumea se înghesuia să-l felicite pe Chtoșcă, Bojan Golubovic s-a dus către Popadiuc să-l felicite. Gest de căpitan! El avea să rateze ultima mare ocazie a pietrenilor, din prima repriză, la centrarea lui Constantinescu, dar n-a mai contat, pentru că lumea începea să viseze la un scor fluviu.

Săgeata a așteptat greșeala Ceahlăului

Repriza secundă a debutat cu șutul din unghi, pe colțul lung, al lui Constantinescu, din minutul 50, scos de Panagopoulos cu un plonjon de zile mari, după care, același Popadiuc a semănat panică în careul advers: a centrat periculos la marginea careului mic, dar Constantinescu a fost surprins în poziție de ofsaid. Săgeata Năvodari a așteptat momentul greșelii gazdelor. Chițu a intrat la pauză în locul lui Filip și a primit indicații prin telefon de la Tibor Selymeș, antrenorul constănțenilor fiind suspendat pentru meciul de la Piatra Neamț. Când spectatorii ”împingeau”, prin scandări, echipa către cel de-al treilea gol, a venit greșeala lui Jovic, din minutul 72, care a ratat o centrare ”ploaie” în mijlocul careului, Viorel Dinu a profitat și a pus latul, trimițând balonul în poartă, fără probleme: 2-1. Vasile Miriuță n-a riscat și a făcut două mutări defensive: Rusu, în locul lui Chitoșcă și Onciu, în locul lui Constantinescu, lăsându-l pe Golubovic să se descurce pe contraatac, numai că n-a fost seara căpitanului. Spectatorii n-au fost de acord cu schimbările, dar pragmatismul, până la urmă, e cel care decide soarta unui joc de șase puncte. Oaspeții au acceptat ”invitația” de a ieși la joc și au ratat în minutul 81 ocazia unei reveniri nesperate: corner bătut la marginea careului, de unde Vezan a șutat din voleu, la rădăcina barei, însă Jovic a intervenit providențial, spălându-și păcatele de la gol.

Chitoșcă: ”Vasile Miriuță nu complică fotbalul”

Sebastian Chitoșcă, omul meciului cu Săgeata Năvodari, a mărturisit cum de a ajuns într-un an de zile să fie în formă maximă, după ce în sezonul trecut era rezervă și plimbat de la prima echipă, la cea de-a doua. ”Sunt bucuros că pot să joc pentru Ceahlăul. Am colegi minunați, pe care-i respect foarte mult și sunt respectat. Mă pregătesc la antrenamente pentru a fi titular și nu, ca anul trecut, când eu mă pregăteam și alții jucau. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar antrenorul Vasile Miriuță este un tehnician care nu complică fotbalul. Nu ne cere altceva, decât ceea ce știm să facem. Simt că pot să alerg ore întregi fără să obosesc și fac totul din plăcere. Simt că și lumea ne iubește, că a început să vină alături de noi. Nici nu știți cât contează aportul tribunelor! Tot respectul pentru Costel Enache, antrenorul care mi-a dat încredere, dar Vasile Miriuță îmi oferă șansa de a juca etapă de etapă și asta contează foarte mult în viața mea. Mă ajută foarte mult să fiu ordonat, să mă gândesc la randament, să duc o viață sportivă și să mă gândesc la viitor”, a mărturisit sincer Sebastian Chitoșcă. Întrebat care crede că va fi drumul pe care-l va urma în perioada următoare, mijlocașul pietrean a spus fără ezitare: ”Vreau să joc la Ceahlăul și să să iau bacalaureatul”.

Declarațiile antrenorilor

”A fost un joc decis de greșeli. Cred că un rezultat de egalitate era  echitabil, după cum a decurs repriza a doua. Ceahlăul este o echipă bună și nu cred că se va bate la retrogradare în acest sezon”, a declarat Gabriel Manu, antrenorul secund al echipei Săgeata Năvodari.

”Am servit o pizza și o bere cu băieții, pentru că am vrut să le mulțumesc în felul meu pentru joc. Îi las două zile libere, după care, de luni, îi chem la pregătire pentru meciul cu Botoșani. Constantinescu este un caracter adevărat, a arătat că este un profesionist, care, după mai multe meciuri în care n-a jucat, am mizat pe el și a făcut un joc extraordinar. De asemenea jucători avem nevoie la Ceahlăul. Și tinerii s-au mișcat foarte bine, Chitoșcă, Popadiuc, iar pe final, Ștefănescu a ratat șansa unui gol, care ar fi făcut diferența mai clară”, a spus, la rândul lui, Vasile Miriuță.

Ceahlăul: Jovic – Gheorghiu, Marc, Cânu, Cazan – Achim, Stana – Popadiuc (min. 84 – Ștefănescu), Constantinescu (min. 77 – Onciu), Chitoșcă (min. 75 – Rusu) – Golubovic

Antrenor: Vasile Miriuță

Săgeata Năvodari: Panagopoulos – Vezan, Mera, Peteleu – Ousmane Ndoye, Florean (min. 44 – V. Dinu) Roman (min. 67 – Grigoraș) – Munteanu, Filip (min. 46 . Chițu), Popa – Achim

Antrenor: Tibor Selymes

Chitosca (tricou galben) a fost omul meciului cu Sageata Navodari

Constantinescu dupa marcarea primului gol

Doru Popadiuc, in tricou galben

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentHCM Roman, a doua sincopă
Articolul următorCUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI

1 COMENTARIU

  1. Este frumos cand castigi,dar jocul pe ansamblu a fost modest ,pe alocuri anost ,dar daca se doreste atragerea spectatorilor la stadion nu cred ca stilul “autobaza” este cel mai potrivit,sa nu uitam ca la toate meciurile de acasa pe sfarsitul meciului oaspetii au presat bine echipa noastra.Daca conducerea administrativa o tot scalda cu obiective gen locul 10, nu vor fi mai multi suporteri la meci.JOS PALARIA “COSTICA”!
    Foarte buni ,Chitosca ,Popadiuc si Gheorghiu,restul fara vlaga si prea multa implicare,dar Stana si Achim chiar au facut spectacol.

Comments are closed.