0:00

Maiorul Radu Olariu preia conducerea Jandarmeriei Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMisiunea colonelului Ioan Eugen Todoruț la Neamț s-a încheiat odată cu interviul pentru ocuparea funcției de inspector șef al Jandarmeriei. Din cei 5 ofițeri care s-au înscris la concurs (4 din Neamț și unul din Oradea), cel care s-a clasat pe primul loc este maiorul Radu Olariu, care până acum a condus Seviciul management operațional. În aceste condiții, colonelul Todoruț, a cărui împuternicire a expirat exact în ziua concursului, se va întoarce la Harghita, unde va continua să pregătească jandarmii în specializarea ordine publică.

”Maiorul Radu Olariu este născut la Oneşti, judeţul Bacău, are 38 de ani, este căsătorit şi are un copil în vârstă de 10 ani”, a declarat lt. Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț. ”Acesta a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti în anul 2003, iar în anul 2009 a finalizat studiile de masterat în domeniul administraţiei publice europene. Până în prezent, el şi-a desfăşurat activitatea la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, îndeplinind funcţiile de comandant pluton, ofiţer ordine publică, ofiţer specialist pază şi protecţie instituţională şi ofiţer specialist organizare-evaluare, mobilizare şi planificare resurse iar din anul 2010 până în prezent a exercitat atribuţiile specifice de şef serviciu management operaţional la aceeaşi instituţie”.

Până ce maiorul Radu Olariu va prelua efectiv atribuțiile de inspector șef, procedură care implică sosirea unei comisii de la București, conducerea Jandarmeriei Neamț este asigurată de colonelul Viorel Ionel, împuternicit prim adjunct al inspectoriului şef al IJJ Neamţ. (C.M.)

Articolul precedentMercedes GLK 220, capturat de poliţişti de la un rus
Articolul următorFOTOGRAFII Lovitură pe piața drogurilor din Neamț și Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.