Procurorii DIICOT și ofițerii specializați în combaterea criminalității organizate din județele Constanța, Neamț, Bacău, Iași și Vaslui au dat o lovitură sănătoasă pieței drogurilor confiscând aproape 6 kilograme de substanțe psihoactive și reținând 10 membri ai unei rețele care se ocupa cu aprovizionarea consumatorilor din județele menționate.

În ziua de 14 iulie, toți cei 10 reținuți au fost arestați de Tribunalul Bacău. Conform comunicatului DIICOT, inculpații sunt Adrian Aconstatinesei, zis Pletosu, Adrian Ionuț Cimpoeșu, Ana Rita Stoica, Ion Bogdan Petrescu, Bogdan Grădinaru, Mihai Octavian Dragomir, Lucian Tudorache fost Felea, zis Chioru, Florin Andronache, Andrei Clim și Constantin Andrei Dumitrache.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada februarie – iulie 2016, inculpatul Aconstantinesei Adrian zis «Pletosu», în scopul de a obţine beneficii materiale, a iniţiat şi constituit împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere”, susțin procuroprii DIICOT.

”Astfel, în această perioadă,  inculpatul Aconstantinesei Adrian a procurat/cumpărat (prin comandă de pe anumite site-uri pe internet), în repetate rânduri, produse cu efecte psihoactive, le-a deţinut într-o locuinţă închiriată din municipiul Constanta (în care locuia mama acestuia, inculpata Drăgănescu Silvia împreună cu sora sa inculpata Aconstantinesei Luana), le-a porţionat şi ambalat în plicuri, după care le-a transportat şi deţinut la locuinţele acestuia din municipiul Bacău. Ulterior  inculpatul a distribuit/vândut substanţele către diferiţi consumatori, atât direct cât şi prin intermediul altor persoane – care aveau rolul de subdistribuitori, iar aceștia din urmă, în repetate rânduri, au distribuit/vândut, la rândul lor, produsele cu efecte psihoactive, către mai mulţi consumatori din muncipiul Bacău (fiind identificati până în prezent mai mult de 100 de consumatori)”.

Rețeaua a început să se ”clatine” în ziua de 13 iulie, când anchetaorii au făcut 27 de percheziții la adrese din județele Bacău, Neamț și Constanța, iar Pletosu a fost prins în flagrant în Bacău și i-a fost confiscată cantitate de 5.900 de grame de fragmente vegetale mărunțite. În aceeași zi, au fost prinși, în flagrant, în Constanța, Cimpoeșu, Stoica și Dan Gabriel Cătănuț, care aveau asupra lor 17 grame de substanță vegetală. Anchetatorii au ridicat, de asemenea, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu țiple autosigilante, resturi de țigarete confecționate artizanal, 3 grindere, 4 cântare electronice, 5 laptopuri, o tabletă, 2 hard disk-uri, 2 memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, 4 microSD-uri și 21.000 de lei. În total, în dosar sunt cercetate 28 de persoane, dar numai față de 10 dintre acestea s-a luat măsura arestului preventiv. (C.M.; FOTO: DIICOT)

Articolul precedentMaiorul Radu Olariu preia conducerea Jandarmeriei Neamţ
Articolul următorDă cu subsemnatul, după ce a îmbiat un poliţist cu 150€
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.