0:00

Mercedes GLK 220, capturat de poliţişti de la un rus, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de frontieră de la Albița s-au „căpătat”, joi, 14 iulie, cu un Mercedes GLK 220, care figura ca fiind furat din Rusia, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

„În jurul orei 3:30, la PTF Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul rus Andrei I., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes GLK 220, înmatriculat în Rusia. Existând suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind declarat furat, semnalare introdusă de Rusia la data de 26.03.2016. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de o amică, proprietara autoturismului, să transporte vehiculul în Rusia și că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 180.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeaşi zi de 14 iulie, polițiști de la Albița, împreună cu inspectori vamali, au descoperit, ascunse într-o geantă de voiaj, 8 facturi comerciale falsificate, cu inscripția TAXFREE.

Acestea se aflau în posesia lui „Ivan D., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 53 de ani, care se afla la volanul unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în România, cursă ocazională pe relația Republica Moldova – Italia”.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ștampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranță ale unora autentice”, a mai precizat inspectorul principal de poliție Irina Mirică.

Ivan D. a declarat că a preluat geanta de voiaj de la oficiul unei firme de transport din Chișinău, fără a avea cunoștință despre proprietarul acesteia. De asemenea, acesta a mai precizat că nu cunoaște date despre facturile falsificate și destinația lor. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificare de instrumente oficiale. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentFelicitări pentru o pietreancă de 78 de ani: a prins un escroc!
Articolul următorMaiorul Radu Olariu preia conducerea Jandarmeriei Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.