MAI: Noi restricții în spațiul public, transporturi și măsuri de asigurare personalului medical, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în această seară, 17 martie, noi măsuri ce se aplică imediat pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Printre acestea, toate serviciile de alimentație publică din hoteluri, cafenele, baruri și restaurante se vor închide, atât în interior, cât și la exterior. Evenimentele în spații deschise cu mai mult de 100 de persoane sunt interzise.

Măsura de suspendare a zborurilor operatorilor economici spre și dinspre Spania se aplică de mâine, 18 martie, ora 18 a României, pentru 14 zile. Zborurile spre și dinspre Italia intră în suspendare prelungită, pentru 14 zile, începând cu 23 martie (data până la care sunt suspendate), cu excepția zborurilor de stat, de marfă, de corespondență, umanitare și pentru servicii medicale de urgență, ca și aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgență.

De asemenea, Poliția Locală din fiecare localitate trece în subordinea IPJ -urilor. Tot în subordinea IPJ-urilor trece și Serviciul Comunitar de Evidență a Persoanei, pentru a sprijini activitatea de identificare și răspuns a anchetelor epidemiologice.

Pentru sprijinirea personalului medical din spitale, dr. Raed Arafat a declarat că medicii rezidenți suspendă activitatea de pregătire și vor fi distribuiți pentru a practica în specialitate ATI, Urgență și Boli Infecțioase. La fel, medicii rezidenți de medicină internă și medicii de familie vor putea fi distribuiți la Ambulanță, camere de gardă, secții de spital unde va fi nevoie. Studenții și elevii școlilor postliceale sanitare vor putea fi voluntari în spitale.

Institutul Național de Sănătate Publică va fi unica autoritate care va monitoriza și raporta situația analizelor, rezultatelor și testelor către Ministerul Sănătății și Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Mai multe declarații de presă pe stirioficiale.ro.

Articolul precedentInedit: Sindicatul Sanitas – Hipocrat a lansat campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul Județean Neamț
Articolul următorAnunţ de prelungire a termenului de depunere a proiectelor cu finanțare nerambursabilă, conform legii 350/2005

1 COMENTARIU

Comments are closed.