Sindicatul Sanitas Piatra Neamț – Hipocrat, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru procurarea celor necesare protecției personalului. Inițiativa acestui sindicat, unul din cele două organizații care apără drepturile angajaților din spital, se adresează celor care vor să ajute personalul medical și nemedical, aflați în contact cu pacienții, să aibă cele necesare în această perioadă.

A fost creată o pagină de facebook unde sunt publicate toate detaliile. „Inițiativă a Sindicatului Sanitas Piatra Neamț – Hipocrat: strângere de fonduri pentru asigurarea echipamentelor de protecție necesare personalului medical. Este nevoie de sprijin pentru achiziționarea de:

– măști N95/FFP2 standard

– mănuși de examinare

– halate impermeabile de unică folosință

– combinezoane de protecție

– botoși de unică folosință

– aparatură medicală

Ne dorim să oferim un sprijin real sistemului medical, în această perioadă grea. De aceea, orice organizație sau persoană fizică este bine venită alături de noi pentru că unde sunt mai mulți puterea crește! Cadrele medicale au nevoie de echipamente de protecție. În aceste momente, solidaritatea poate salva vieți. Este nevoie de susținerea societății civile pentru a depăși acest moment care pune personalul medical în linia întâi. Procesul de donații va fi unul transparent, vă vom ține la curent cu toate achizițiile și sumele primite. Ne propunem să comunicăm în fiecare zi toate fondurile colectate și tot ceea ce vom reuși să achiziționăm. Sursele le vom face publice și doar în situația în care donatorul va dori să-și păstreze anonimatul, le vom evidenția în mod distinct. Toate fondurile primite vor fi virate către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Aducem la cunoștință că este strict inițiațiva sindicatului, fără ca Spitalul Județean de Urgență sau Consiliul Județean să solicite. Dorim să venim în sprijinul bolnavilor și a personalului medical.

Cod IBAN: RO65CECENT0131RON0112162, CEC Bank, sucursala Piatra Neamț, Nr telefon de contact 0749 055 248. Multă sănătate tuturor!”. (C.I.)

 

Articolul precedentCamera nr.5 parter – locul în care vor fi ținuți suspecții de coronavirus care urca la Dochia
Articolul următorMAI: Noi restricții în spațiul public, transporturi și măsuri de asigurare personalului medical