reclama autocenter

comunitatea europeana

*  În Comunitatea Europeană s-a declanşat un nou scandal: produsele bio. După cum se ştie acestea sunt de 3 până la 10 ori mai scumpe decât cele neetichetate astfel. Şi aşa au ajuns ouăle, pâinea, carnea, etc să fie etichetate bio. Curios este că se vorbeşte de o întreagă mafie, condusă din Italia, cu produse italiene, dar şi din Moldova, Ucraina, Germania, Polonia. Placa turnantă este Malta. Ca şi în scandalul cărnii de cal totul se face din etichetă.

*  Studenţii cehi şi slovaci au creat un site , Demagog. cz., prin care politicienii din ţările lor sunt monitorizaţi asupra ceea ce au promis şi ceea ce au realizat. Site-ul Demagog.cz. a primit de curând şi un premiu de jurnalism. Sunt unii care cred că ar fi şi la noi necesar un astfel de site.

*  Parlamentul UE este un paradis fiscal. Europarlamentarii plătesc doar 12% taxe pentru un câştig de peste 100.000 euro anual! Trai „nineacă” pe banii „babacii”. Adică, ai noştri.

*  Curtea Constituţională a Germaniei face legea în Europa. Aceasta a infirmat hotărârile Curţii Constituţionale a Portugaliei. Aceasta din urmă hotărâse că măsurile de austeritate propuse de guvern sunt neconstituţionale. Normal, Comisia Europeană a luat în considerare decizia germană. Este, din păcate, o mare diferenţă de putere între Merkel şi Portugalia. Şi Merkel nu îşi sacrifică proprii alegători. Iar Barroso , portughez get-beget „nu ştie, nu vede” cum ţara sa este umilită.

* UE, cei 27, au decis ridicarea embargoului asupra livrărilor de armament către rebelii sirieni începând cu 1 iulie. La acea dată se scumpeşte şi la noi energia. Fiecare cu războiul lui…

*  Austria cere UE să i se permită limitarea numărului de studenţi străini care au acces la universităţile austriece. Cei mai mulţi sunt germani. La Salzburg şi Innsbruck ponderea studenţilor germani este de peste 80%. Având în vedere interesele şi puterea Germaniei cred că austriecii vor suferi un nou „anschluss”, ca în 1938.

*  Edward Barnyes, psiholog şi sociolog american, nepotul lui Freud a inventat, în 1918,  termenul de PR (Public Relations) într-o campanie de promovare a politicilor de vânzări. Activităţile sale au schimbat societatea americană de la consumul raţional la „consumerism” bazat pe elementul „emoţional”, iraţional. Angajat de American Tobacco, el a organizat şi prima demonstraţie de protest a femeilor, la New York, în ziua de Paşte a anului 1918, pentru dreptul femeilor de a fuma. Ţigările au fost numite „torţele libertăţii” şi s-a indus ideea că o femeie care fumează este mai puternică, devine mai puternică, ţigările întruchipând puterea masculină fiind simbolul penisului!

*  Peste 7.000 de cineaşti din Europa, printre care Costa-Gavra, Andrei Waida, Cristian Mungiu, dar şi americanii Steven Spielberg şi Harvay Weinstein, au semnat un apel către Comisia Europeană prin care au cerut ca în cadrul Acordului de liber schimb preconizat să se semneze între UE şi SUA să se prevadă o clauză de „excepţie culturală”. Clauză care ar permite finanţarea în continuare de la bugetul statului a producţiei cinematografice naţionale din ţările UE. În caz contrar cinematografia europeană va sucomba în faţa concurenţei filmelor americane care, şi în prezent, ocupă peste 60% din proiecţiile sălilor din Europa. (C. H. ALUPULUI-RUS)

Articolul precedentSesizări fără răspuns
Articolul următorSfințirea bisericii din Homiceni, prilej de bucurie pentru localnici