„Lupul” ecuadorian la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sunete exotice, lume ca la urs și telefoane puse pe înregistrat, în centrul orașului Piatra Neamț. Ieri, în fața magazinului Winmarkt, un bărbat îmbrăcat colorat în amerindian făcea senzație cu vocea lui, susținută fiind de ritmuri mai puțin cunoscute autohtonilor. Alături de el două boxe, mai multe instrumente muzicale și o tarabă care strălucea de la brățări, coliere și icoane a căror rame erau încrustate cu scoici. Am aflat că cel care încânta lumea cu muzica și dansul lui se numește Lobo (35 de ani), este din Ecuador și face parte din trupa Raza. Doamna care vindea brățări lucrate manual sau „confecționate” în stil chinezesc, cu motive ecuadoriene, ne-a spus că nu putem sta de vorbă cu Lobo pentru că actul său se termină când lumea dispare din jur. Și, pe drept cuvânt, banii pe care oamenii îi lasă la picioarele lui Lobo nu sunt mulți. Când și când, câte un copil „depune” un Iorga la picioarele artistului.

Bancnotele mai mari vin din vânzarea cerceilor din sârmă (15 lei), a colierelor (orice model, 10 lei) și a CD-urilor cu formația Raza (20 de lei bucata). Show-ul stradal oferit de Lobo are costurile lui, dar spre deosebire de unii amatori din lumea muzicii românești, omul cântă live și transpiră dansând, iar instrumentele nu sunt doar pentru decor, cântărețul arâtând că le știe rostul. Cei mai încântați sunt copiii care stau cu gurile căscate la omul îmbrăcat în pene. Muzica se aude bine, iar pauzele de aproximativ două minute (pentru hidratare) aduc la tarabă noi clienți.

„Lupul” ecuadorian la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Poate cânta așa și o zi”, a adăugat vânzătoarea care oferea consiliere amatorilor de pietre aducătoare de fericire și energie pozitivă. După cum ne-a spus femeia de la stand nu au un program foarte bine stabilit. E în funcție de fluxul de trecători impresionați și de vremea de afară deoarece în cele mai multe cazuri ei pot fi întâlniți pe stradă.

Drumurile duc prin toată Europa, iar unde sunt aclamați și vând bine rămân mai mult. Pentru cei care nu au timp să se oprească pe stradă să asculte ritmurile inedite o pot face pe net, cei din formația Raza putând fi găsiți foarte ușor pe youtube. Muzica andină pare să aibă priză ceea ce ne face să credem că Lobo va mai presta câteva zile în această zonă spre deliciul publicului pietrean. (M. TEODOROF)

Articolul precedentColonelul Pîrvu – tată prin decizia instanţei
Articolul următor175 de pensionari vor merge la băi de Paște