pensionari

Pentru seria a V-a de tratament balnear din anul acesta, Casa Pensii Neamţ a alocat automat 175 de bilete de tratament, din cele 184 repartizate, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna (numai hotel Dacia),Tuşnad, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Amara (Ialomiţa),Slănic Prahova, Bălţăteşti, Geoagiu Băi (Hunedoara, tren de Timişoara), Lacul Sărat, Nicolina (Iaşi), Pucioasa (Dâmboviţa), Sărata Monteoru (Buzău), Neptun, Mangalia şi Techirghiol.

Intrarea în staţiune se va face, potrivit comunicatului remis de CJP Neamt, în perioada 19-22 aprilie 2014.

Pentru această serie, Casa de Pensii Neamţ va distribui biletele alocate automat, prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat tratament balnear pentru sfârşitul lunii  aprilie 2014, în una din staţiunile menţionate mai sus.

Cei interesaţi pot vizualiza alocarea pe pagina de internet a instituţiei, www.pensiineamt.ro, la secţiunea bilete de tratament.

Şi anul acesta, durata sejurului este de 16 zile, iar cererile de acordarea a unui bilet de tratament, ce intră în alocarea automată, trebuie depuse cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul. În situaţia neridicării biletului repartizat (acesta devenind disponibil cu 7 zile înainte de începerea seriei) beneficiarul are posibilitatea de a obţine un alt billet de tratament balnear doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.

În vederea ridicării biletului de tratament repartizat, beneficiarul trebuie să prezinte un bilet de trimitere (în copie, dar cu prezentarea originalului) eliberat de  medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate.

Pentru primele 4 serii de tratament balnear ale anului 2014, Casa de Pensii Neamţ a valorificat 237 bilete de tratament, fiind înregistrate până la această dată 5.831 cereri de bilete de tratament balnear. Zilele de intrare în staţiune pentru seria următoare sunt 5-8 mai 2014. (Z.C.H.)

Articolul precedent„Lupul” ecuadorian la Piatra Neamţ
Articolul următorMarin Sorescu în judeţul Neamţ