În weekendul 15-17 noiembrie 2024, sportivii secției de lupte greco-romane a Clubului Sportiv „Ceahlăul” au participat la finala Campionatului Național de Lupte Greco-Romane la individual, desfășurată la Târgu Mureș, în sala polivalentă „Ladislau Simion”, unde au obținut rezultate deosebite.

După succesul pe echipe din 2 noiembrie, în care au obținut locul I, tinerii sportivi pietreni au demonstrat din nou calitatea pregătirii lor sub comanda antrenorilor Dragoș Cîmpanu și Ion Popa și pasiunea lor pentru acest sport.Rezultate excelente pentru CS Ceahlăul la Campionatul Național de Lupte Greco-Romane

Ionuț Măriuță a obținut locul 1 la categoria 71 kg, urmat de colegul său Sergiu Stan, care s-a clasat pe locul 2 după finala disputată între ei, iar Gabriel Marcel a câștigat locul 3 la categoria 80 kg. Tot la categoria 80 kg, Silviu Catană a obținut locul 5.

Am stat de vorbă cu sportivii, care au descris experiența lor la acest campionat:

– În weekend ați obținut din nou rezultate foarte bune, de data asta la individual. Cu ce diferă față de campionatele pe echipe?

– La Campionatele Naționale pentru echipe se adună toate echipele din țară, spre exemplu Ceahlăul, Bacăul, Rădăuți, Dinamo, Steaua și toate concurează cu fiecare pe categorii. Dacă sunt șase echipe sunt două grupe de câte trei echipe și cea mai bună ajunge în finală cu cea mai bună echipă de pe partea cealaltă. Dacă sunt cinci echipe, fiecare se bate cu fiecare. E la fel ca la fotbal. Iar la individual pot fi și trei sportivi de la același club în aceeași categorie care se luptă între ei. E fiecare cu fiecare acolo.

– Categoriile de greutate și vârstă sunt aceleași?

– Da, doar că la echipe n-au fost categoriile mici de 45 și 48 de kg și cea de 71 de kg. Dar în rest au fost de la 51 la 110 kg.

– Ați avut aceiași adversari?

– Aproximativ. Au fost mult mai mulți, la categoria 71 de kg au fost 21 de sportivi, la 80 de kg la fel. Majoritatea cluburilor din țară sunt bune, au concurență. Am avut meciuri grele, meciuri tari.

– Mai grele decât celelalte de la echipe?

– Da, mult mai grele.

– Câte meciuri sunt în total?

– Depinde. Eu am avut 5 meciuri până la final.

– Eu am avut 3.

– În aceeași zi?

– Nu, finalele sunt a doua zi și în prima zi te bați până în semifinale. În caz că pierzi un meci, dacă ajunge în finala mare cel care te-a bătut, intri în recalificări cu cel care a pierdut în semifinală.

– Cât durează un meci?

– 6 minute. 4 minute la cadeți, 6 minute la juniori și seniori. Dar la cadeți 4 minute, două reprize de câte 2 minute.

– Și dacă se termină la egalitate?

– Nu există. Spre exemplu, dacă e 1 – 1 scorul, câștigă cel care a făcut ultimul punct. Dacă aveți 1 – 0 în prima repriză și eu fac al doilea punct în a doua repriză, eu vă bat la 1 – 1 pentru că am făcut ultimul punct. Dacă e 5 – 5, spre exemplu, fac două acțiuni de 2 puncte și una de 1 punct și dumneavoastră aveți una de 1 punct și una de 4, mă bateți pentru că ați avut acțiunea mai mare, chiar dacă ați condus cu 5 – 0 și v-am egalat eu. Și la superioritate tehnică la diferență de 8 puncte. Și la tuș, când îl pun pe spate și îl țin acolo 3 secunde și nu poate ieși.

– Ce medalii ați câștigat?

– Aur, argint și bronz și locul 3 pe cluburi.

– Ce competiții vor mai avea loc?

– Urmează o competiție pe 15 decembrie la Putna, e turneu internațional. Vin turci, suedezi, ucraineni, moldoveni, cred că vor fi meciuri foarte faine și bune pentru băieți. Vom concura la patru categorii diferite: under 20, under 17, under 15 și under 13.

– Succes și acolo și felicitări pentru rezultatele obținute.

– Mulțumim! În ultimii 4 ani au fost rezultate foarte bune, de când s-a închegat echipa.

Alexandru Andrieș

Articolul precedentMăsuri de siguranță pe perioada alegerilor prezidențiale
Articolul următorTurul I al alegerilor prezidențiale. Situația în Regiunea Nord Est – județul Neamț lider la prezență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.