0:00

Titularizarea la control, în plin concurs de directori și directori adjuncți în școli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn plin concurs de directori și directori adjuncți de școli, Inspectoratul Școlar Neamț a primit o solicitare de la Ministerul Educației să verifice în ce condiții au fost titularizați candidații.

Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț, a declarat că situația este mai complicată la Neamț decât în celelalte județe care au primit aceeași solicitare de la minister pentru verificări. „Noi mai avem o situație de întocmit: ne-a cerut ministerul tot ce înseamnă titularizări în urma concursului național din anii 2014, 2015, 2016. Probabil au fost sesizări din județ, că nu s-a respectat metodologia, că s-ar fi făcut titularizări cu note sub 7. Vom vedea”, a adăugat șeful IȘJ Neamț. Dacă reclamațiile se confirmă, se pare că un nou scandal stă să izbucnească în învățământul nemțean.

Cât despre verificarea candidaților din Neamț cerută de minister, înainte de proba interviului, aceasta vizează dacă printre cadrele didactice rămase în concurs sunt și titulari în baza art. 253 din legea Educației, declarat neconstituțional în anul 2018. Este vorba de titularizarea făcută în baza notei 7 minim obținută la concursurile din ultimii 6 ani, nu doar la concursul național din anul respectiv .

C.I.

Articolul precedentHANDBAL FEMININ O nouă victorie în deplasare pentru HCF Piatra Neamţ
Articolul următor1.446 de noi cazuri cu covid în Regiunea de Nord-Est