reclama autocenter

arsene (1)

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a cerut un drept la replică referitor la declarațiile făcute, marți, la Horia, de președintele Consiliului Județean, UNPR-istul Culiță Tărâță, și publicate în ediția de ieri a „Ceahlăului”. Cu alte cuvinte, discuțiile dintre cei doi lideri se fac prin intermediul presei și mai puțin tete-a-tete. În acest sens, președintele Arsene declară că NU există un protocol între cele două formațiuni:

”Nu există un protocol semnat între UNPR și PSD, deoarece dacă ar fi existat ar fi fost semnat de către mine. Conform statutului, un protocol poate fi semnat doar de președinte. Domnul Harbuz este președinte executiv și nu poate semna un astfel de act. Pe domnul Harbuz îl stimez foarte mult, iar declarația făcută de președintele Tărâță conform căreia acesta «s-a aliniat» nu-i face cinste. Nici domnului Tărâță, nici domnului Harbuz. Pe domnul Harbuz nu-l încântă astfel de declarații. Este prea inteligent. Domnul Târâță minte, a declarat Ionel Arsene (foto).

Social-democratul spune că este deschis la orice colaborare, dar nu este dispus să cedeze frâiele unui partid puternic. ”Chiar am vrut să organizez o masă cu toate partidele, dar domnul Tărâță nu a vrut. Dumnealui trebuie să distingă între persoana Arsene și președintele de partid Arsene. Eu sunt președintele unui partid de 40%, nu al unuia de 1-2%”, și-a reiterat importanța într-o eventuală negociere, președintele Arsene.

Referitor la aprecierea președintelui Tărâță, conform căruia Ionel Arsene nu cunoaște realitatea economică, acesta din urmă a precizat că a învățat să facă ”afaceri cu forțe proprii, nu afaceri cu statul, susținând că președintele UNPR ar trebui mai degrabă să discute despre societățile pe care le-ar fi băgat în faliment.

Ultima referire a președintelui social-democrat amintește de plecarea lui Tărâță din PSD: ”Domnul Tărâță vrea să conducă toate partidele din județ. Eu nu pun la dispoziție un partid atât de mare unei persoane care face traseism politic”.

Acestea sunt declarațiile pe scurt ale președintelui PSD. La finalul dialogului, Ionel Arsene a ținut să sublinieze că are și alte competențe și că a înregistrat convorbirea, ca să fie sigur că nu uită ce a spus. Ne-a rugat să consemnăm la punct și virgulă fiecare cuvânt și așa să apară publicat. Dată fiind lipsa de coordonare dintre competențele sale lingvistice și capacitatea pixului jurnalistic, l-am asigurat că am reținut ideile principale și, chiar dacă nu l-am înregistrat, nu vom denatura mesajul său.

”- Vă rog să publicați tot ce am zis, exact cum am zis, deoarece să știți că eu am înregistrarea.

– Eu nu v-am înregistrat, dar mi-am notat”.

Claudia MATEI

Articolul precedent“Aş vrea să revenim la culorile galben-negru”
Articolul următorLiberalii pregătesc noi președinți