Luni, 17 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură Piatra Neamţ va avea loc concertul “Degeaba…?!”, un concert rescris după 20 de ani de la schimbările de regim din ţara noastră, o Românie cu disperare, cu frustrare dar şi cu iertare şi speranţă. Inspirat din proiectul “Mie-mi pasă” prezentat cu succes publicului la şapte ani de la Revoluţie, “DEGEABA” va oferi celor prezenţi garanţia unei experienţe în stilul rock-simfonic prin intermediul poeziei şi a cântecului românesc.

Tudor Gheorghe, cântăreț, compozitor și actor român, este născut la 1 august 1945, în comuna Podari, județul Dolj, dintr-o familie de țărani. Copilăria, dar mai ales adolescența, i-au fost dificile. Tatăl, cântăreț la biserică, a fost arestat ca legionar și deținut politic la Aiud. În perioada comunistă, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe opreliști din partea regimului comunist, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până la Revoluția română din 1989. Artistului i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1979, i-a fost interzis să concerteze imediat după premiera spectacolului “Pe-un franc poet”. După revoluția din decembrie 1989, Tudor Gheorghe a revenit în forță, surprinzând publicul meloman cu numeroase concerte de înaltă valoarea artistică.

Sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, alături de mult îndrăgitul artist vor evolua timp de aproximativ două ore, peste 70 de instrumentişti, un grup coral şi o trupă rock , iar efectele speciale de lumini şi efectele pirotehnice vor completa atmosfera unui peisaj muzical de neuitat.

Articolul precedentTT-u, invitat la Alba Iulia
Articolul următorSărbători de poveste