tg zile 01

* manifestările au strâns sub Cetate parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, reprezentanţii Prefecturii şi şefi de instituţii

* invitaţii au parcurs pe jos distanţa de la Primărie până la esplanada de la poalele Cetăţii Neamţ

* seara au avut loc concertele Connect-R şi Compact

Zilele Orașului Târgu Neamț și Zilele Cetății Neamț au început cu fast și invitați aleși. Dacă de dimineață, de la orele 9, Târgul de produse tradiționale nu a atras prea mulți târgnemțeni, mulți dintre ei fiind la serviciu, începând cu orele 16, Spectacolul talentelor locale care a avut loc pe scena amplasată în Esplanada de la poalele Cetății Neamț a început să atragă curioși. Și întâlnirea aleșilor locali cu oficialitățile nemțene, din Sala de Consiliu a Primăriei Târgu Neamț, a fost o reușită. Primarul Daniel Harpa, împreună cu consilierii locali (îmbrăcați în costume populare) şi cu city-managerul Vasile Apopei, i-a întâmpinat cu pâine și sare pe mai-marii județului. Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, deputații Ionel Arsene, Ioan Munteanu, Cătălin Drăgușanu, consilieri județeni, subprefectul Vlad Angheluță, inspectorul general Viorel Stan, au fost primiți cu căldură și fast de către administrația publică locală. Primarul Harpa a deschis seria discursurilor. „Vă mulțumesc că ne-ați onorat invitația de a fi alături de noi. În primul rând vreau să mulțumesc Consiliului Județean pentru sprijinul acordat, consilierilor județeni, parlamentarilor de Neamț, care au fost alături de noi atunci când am avut nevoie”, a spus edilul. Și vicele Traian Humulescu a ținut să-i mulțumească președintelui CJ, Culiță Tărâță. „Mulțumesc domnului președinte pentru sprijinul acordat și vă asigurăm că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor dv și ale târgnemțenilor”, a  spus vicele Humulescu.

„Felicit primarul și Consiliul Local”

Rând pe rând, fiecare a ținut să mulțumească conducerii primăriei pentru aceste manifestări, dar și pentru realizările din ultimul an. „Cu toții au observat o schimbare în oraș. Mulțumesc pentru invitația făcută, felicit primarul și Consiliul Local pentru eforturile pe care le depun pentru bunul mers al lucrurilor în oraș. Consider că este o obligație morală a noastră, a tuturor să fim alături de toți târgnemțenii ținând cont că mai ieri veneam în fața lor și le solicitam votul, iar obligația noastră este de a veni în întâmpinarea lor mulțumindu-le pentru votul pe care ni l-au acordat. De atunci și până astăzi sunt câteva zeci de miliarde de lei care s-au investit în Târgu Neamț, grație insistențelor primarului, iar rezultatele se văd”, a transmis Culiță Tărâță, președintele CJ Neamţ.

Dacă inspectorul general al ISJ, Viorel Stan a lăudat noua administrație publică pentru realizările din ultima perioadă și implicarea directă în sistemul de educație al orașului, deputatul Ionel Arsene, în calitate de gazdă, a salutat eforturile și implicarea conducerii primăriei în dezvoltarea orașului. „Acum un an de zile am pornit cu o echipă, o echipă care s-a dovedit a fi câștigătoare și vreau să felicit în acest sens pe domnul primar Harpa și echipa dânsului pentru realizările de până acum. Se vede că orașul Târgu Neamț este într-o continuă schimbare și sper ca împreună cu dv. să facem din acest oraș, orașul pe care și-l doresc toți târgnemțenii”, a declarat deputatul Arsene.

Cetăţean de onoare

După terminarea discursurilor invitaților, primarul Harpa a anunțat noul cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț. Profesorul Vasile Vrânceanu a primit titlul pentru merite deosebite în promovarea orașului, prin numeroasele cărți publicate și muzee înființate. „Cu toții am analizat decernarea acestui titlu și zic că acest domn merită din tot sufletul să fie cetățean de onoare”, a spus edilul. „Târgu Neamț se trage din cuvântul latinesc nemeti, care înseamnă liniștit, tăcut, de aceea voi vorbi foarte puțin. Felicitări întregii conduceri a orașului pentru că Târgu Neamț a devenit un oraș al florilor. Felicitări tuturor celor care s-au gândit la acest lucru. Mulțumesc frumos, este o surpriză pentru mine. Dar, puteam să mai aștept, că buletinul îmi expiră peste 54 de ani, adică în 2037. Așa că atunci am să cer alt buletin. La Mulți Ani Târgu Neamț, La Mulți Ani națiunii române și tuturor de aici. Cu sufletul curat de român, vă mai spun odată, mulțumesc”, a transmis profesorul Vasile Vrânceanu.

Întâlnirea a luat sfârșit cu un recital al Ansamblului Ștefan Vodă din Basarabia, care a ridicat sala în picioare. Pe unii chiar i-a scos și la joc, așa cum a fost cazul consilierului local Mihaela Marian și city-managerul Vasile Apopei, care nu s-au sfiit să danseze și să cânte cu ei.

La ieșirea din primărie, invitații , alături de conducerea primăriei au pornit pe jos până la esplanada de la poalele Cetății. Calești cu cai mari și nărăvași, au însoțit coloana oficială pe tot parcursul drumului.

Mai-marii județului în fața târgnemțenilor

Scena a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de oficialități, dar asta nu i-a împiedicat pe unii dintre ei să se adreseze live târgnemțenilor adunați în număr mare în parcarea de la Stadionul Cetatea. Lângă alaiul de oficialități, s-au alăturat și senatorul Liviu Bumbu, cât și șeful Poliției Neamț, Paul Tablan.

„Stimați invitați, stimați concetățeni, orașul Târgu Neamț, începând de astăzi și până duminică este în sărbătoare. Dați-mi voie să declar deschise Zilele Orașului Târgu Neamț”, a spus primarul Daniel Harpa.

„Stimați cetățeni ai orașului Târgu Neamț, vă spun bun venit la sărbătorile orașului nostru și sper să petrecem împreună aceste zile minunate , iar anul care vine să ne găsească mai buni, mai veseli și mai plini de speranțe”, a transmis deputatul Arsene.

„Omul după muncă, are nevoie și de petrecere. Iată că astăzi, cu ocazia Zilei orașului și a Cetății, putem spune că Târgu Neamț reprezintă o cetate. O cetate a ortodoxiei românești. Este de datoria noastră să fim alături de dv, să vă urăm ani mulți și buni. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și tot ce vă doriți dumneavostră. La Mulți Ani, Târgu Neamț”, a declarat și președintele CJ, Culiță Tărâță.

„Din partea Instituției Prefectului Județului Neamț, instituție pe care o reprezint în calitate de subprefect, transmit cele mai sincere urări de La Mulți Ani. Ne bucurăm că o echipă așa de tânără, așa de competentă și aproape de cetățean a reușit atâtea performanțe într-un timp atât de scurt. Sper că această echipă să fie un model în administrația publică pentru toate celelalte primării. Vorbesc un pic cu emoție, pentru că sunt mândru că sunt născut la Târgu Neamț și că fac parte din această comunitate”, a spus subprefectul Vlad Angheluță.

Diplome de merit pentru invitaţi

În fața târgnemțenilor profesorul Vasile Vrânceanu, a primit din partea primarului Harpa titlul de Cetățean de Onoare. „Sunt mândru să fac parte din rândul dv. Târgu Neamț este un oraș al florilor. Mulțumesc tuturor celor care s-au gândit la mine și transmit târgnemțenilor multă sănătate. La Mulți Ani , târgoveților, La Mulți Ani infiniți Cetății Neamțului”, a mulțumit profesorul Vasile Vrânceanu.

În continuare s-au acordat diplome de merit invitaților de pe scenă, președintelui CJ, Culiță Tărâță, deputaților, senatorilor, consilierilor județeni, consilierilor locali, șefilor de instituții publice, directori de școli, pentru activitatea desfășurată. „Vom înmâna mai multe diplome de merit pentru distinșii noștri oaspeți, în special domnului deputat Ionel Arsene, care s-a zbătut pentru oraș și a umblat pe la ministere, cât și domnului președinte Culiță Tărâță, pentru sprijinul acordat orașului. Că a avut, că n-a avut, dumnealui a avut întotdeauna ușa deschisă pentru Târgu Neamț. Ne dorim să fie și în continuare alături de Târgu Neamț. Mulțumim tuturor”, a încheiat edilul.

Încheierea momentelor oficiale, au adus târgemțenilor adunați cu mic cu mare, un spectacol folcloric cu interpreți de muzică populară. Micii și berea din belșug, au umplut terasele de pe margini. Seara s-a încheiat cu concertul Connect-R și a renumitei formații Compact, actualmente Pact, compusă din Leo Iorga și Adi Ordean.

 tg zile 02

tg zile 03

tg zile 04

tg zile 05

tg zile 06

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentCu 22 de ani de experiență, Marsat SA Roman a organizat Ziua Rapiței
Articolul următorCandidați cu ştaif la șefia CAR Pensionari Roman