vasile balcan

Vineri, 5 iulie, Marsat SA Roman a sărbătorit, alături de fermieri, primarii din zonă și partenerii de afaceri, Ziua Rapiței. Cu 22 de ani de experiență, conducerea societății a dorit să le prezinte tuturor celor interesați în a face agricultură de performanță loturile demonstrative aflate la ieșirea din Roman, precum și calitatea semințelor folosite și eficiența utilajelor. Marsat este lider pe piața din județ în domeniul agricol și este distribuitor, în Neamț, Bacău, Iași și Botoșani a unei game variate de utilaje agricole, produse în țară și din import. “Sunt 22 de ani de când societatea există și am pus accent principal pe agricultură. În afara producției vegetale, noi distribuim tractoare și mașini agricole. Furnizăm utilaje agricole cu plata în rate și în produse, credităm diferite proiecte prin programe specifice, în așa fel încât noi să reușim achiziția de cereale și dv. să puteți să vă dotați. De ani buni facem achiziție și condiționare de plante oleaginoase și cereale, prin Silozul Roman, baza de recepție de la Mircești și depozitul de la Botoșani – Bucecea”, a spus Vasile Balcan (foto), directorul Marsat SA Roman. Acesta a atras atenția fermierilor prezenți și asupra prețului scăzut de achiziție, unul care, la unele produse, este mai mic decât acum 2-3 ani. “Dacă anul trecut vorbeam la grâu de 8.000 lei un kg, acum nu va trece de 6.500 de lei kg, la fel la orz, iar rapița este estimată la 15.000 lei kg”, a garantat directorul Marsat. Vasile Balcan a anunțat că firma va oferi creditare pentru finanțarea culturilor de sezon: rapiță, grâu, orz sau orzoaică.

Marsat modernizează Centrul de semințe Roman

Marsat oferă o largă gamă de servicii, începând de la consultanță de specialitate, arat, discuit sau recoltat, inclusiv transportul produselor la client, reparații de tractoare și combine agricole sau depozitare prin Silozul Roman, care are o capacitate de 60.000 tone. “Recent am achiziționat fostul centru de semințe de la Roman, nefuncțional după 1990. Am făcut reparațiile necesare, iar în cel mai scurt timp vom face dotările tehnice. Cei 9.000 mp de suprafață pentru depozite și spații de producție vor fi modernizate astfel încât să putem produce sămânță de foarte bună calitate”, a mai spus directorul Vasile Balcan.

La Ziua Rapiței a fost prezent și președintele Consiliului Județean – Culiță Tărâță: “Agricultura, așa cum am spus dintotdeauna, reprezintă motorul care pune în funcțiune întreaga economie a țării și a județului. Faptul că firma Marsat e cotată ca una din firmele de prim rang din agricultura județului Neamț este benefică pentru producători și comercianți”.

Cei prezenți au putut asista la o prezentare în loturile demonstrative ale unor hibrizi furnizați de Biocrop, KWS, Bayer și Maisadour, plus o demonstrație a celor mai importante utilaje agricole pe care societatea Marsat le distribuie. De asemenea, la finalul evenimentului, toți participanții care s-au înscris la tombola organizată cu ocazia Zilei Rapiței au avut posibilitatea de a câștiga premii în electrocasnice, aparatură IT, precum și în produse necesare viitoarelor recolte.

Claudia MATEI

Articolul precedent„Având conştiinţă şi sentiment, omul e unitatea de măsură a absolutului”
Articolul următorLume aleasă la Zilele Orașului Târgu Neamț