ioan vladut carp

– pe lângă preşedintele Vlăduţ, mai vizează preşedinţia tatăl primarului Leoreanu şi fratele şefului CJ, Culiţă Tărâţă

După ce la finele lunii iunie, Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor nu a putut stabili cine va fi președinte pentru următorii 4 ani, procedura se va relua joi, 11 iulie. Dacă la primele alegeri s-au înscris 3 candidați – Ioan Vlăduț, actualul președinte, Vasile Leoreanu – tatăl primarului Laurențiu Leoreanu și Constantin Tărâță – fratele președintelui Culiță Tărâță, pentru alegerile de săptămâna viitoare și-au mai depus candidatura încă doi membri: Dumitru Călărășanu și Gheorghe Popa.

Primele alegeri au fost anulate, iar motivul, spune actualul președinte, a fost numărul mare de membri prezenți. Conform Statutului, norma de reprezentare este de 1 la 200. Întrucât avem 24.730 de membri, trebuiau 124 de delegați. Domnul Tărâță spune că este norma minimă, dar nu este așa, ci este norma de reprezentare. Statutul nu spune ce condiții trebuie să îndeplinească noii președinți. În norma de organizare primită de la federație – noi suntem afiliați la Federața Națională Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc, unde eu sunt vicepreședinte în Consiliul Director – s-au primit condițiile. Adică să nu fii președinte sau membru la o altă asociație și să ai minim 4 ani vechime. Profesorul Leoreanu spune că și-a dat demisia din funcția de președinte la Uniunea Generală a Pensionarilor. Dânsul a împlinit 4 ani pe 24 iunie și îndeplinește atunci condiția de a candida. Candidaturile s-au depus la secretariat și noi le-am primit pe toate. Acum, am mai primit două cereri: inginerul Dumitru Călărășanu și Gheorghe Popa, care este administrator la magazinul nostru, îndeplinesc condiția de 4 ani. Eu sunt membru din 1991, am 22 de ani, iar președinte sunt de 8 ani, a declarat Ioan Vlăduț.

Controale din senin

Ioan Vlăduț lasă să se înţeleagă că va câștiga cu 75 de voturi față de 50 ai principalilor opozanți Leoreanu și Tărâță. “Tărâță și cu Leoreanu au cerut ca numărul de 125 să se împartă la 5. Ei doi vin cu 50, iar noi trei vom veni cu 75. Adunarea generală nu se mai poate amâna, doar dacă ocupă iar sala cu mai mulți oameni. Dacă ocupă sala tot cu oamenii lui Tărâță, voi anunța că țin doar darea de seamă, iar alegerile nu. Până la această miză, abia aduceam 70 de oameni la Adunare, iar acum vin 500. Dacă vin atâția oameni cât am stabilit, alegerile se vor ține”. Actualul președinte al CARP spune că i se caută nod în papură și că în 8 ani nu a primit niciun control de la nicio instituție, iar vineri s-a trezit cu Inspectoratul Teritorial de Muncă pe cap. “Sunt 20 de angajați aici. Toată lumea este legală. S-a făcut procesul verbal, nu sunt probleme. A fost trimis controlul de cineva, dacă în atâția ani nu am avut control”, crede președintele Vlăduț.

Câștigul conducerii CARP nu este de neglijat. Actualul președinte spune că este vorba de o indemnizație calculată la procent din numărul de membri (1,70 bani pentru fiecare membru), adică în jur de 4.200 de lei lunar. Tot atât, mai spune Ioan Vlăduț, câștigă și contabila șefă, precum și ceilalți angajați, în medie 2.200 de lei.

 carp

Claudia MATEI

Articolul precedentLume aleasă la Zilele Orașului Târgu Neamț
Articolul următorAgentul Timofte, arestat pentru 29 de zile