pietricica turism

ACTUALIZARE 2: La ora 12:00, în fața secției de votare de la Valea Seacă, s-au întâlnit și și-au dat mâna, susținători ai lui Eugen Grigoraș, în frunte cu Laurențiu Dulamă și Bogdan Gavrilescu, cu cei ai Mihaelei Marian. Combatanţii au schimbat amabilităţi, urându-și succes!

„Cred că toți cetățenii trebuie să iasă la vot și am mare încredere că Eugen Grigoraș va fi noul primar al comunei Bălțătești. Este o lege nescrisă, care spune că, atunci când două doamne se ceartă, va câștiga un primar destoinic, așa cum este Eugen Grigoraș. Am mare încredere în candidatul nostru. Legătura între tineretul din comună și Eugen Grigoraș a fost consolidată cu mult timp în urmă. Tineretul din comună poate aduce o schimbare în comună”, a spus Laurențiu Dulamă, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

„Am votat cu gânduri bune pentru comuna noastră și cu speranța că voi ieși primar. Aștept de la toți locuitorii comunei să vină la vot și să voteze cu cel care merită să le fie primar”, a spus și Eugen Grigoraș, candidatul PMP la funcția de primar.

În fața secției s-a mai alăturat și viceprimarul Giani Platon, care a stârnit revolta candidatului PSD, Mihaela Marian: „Ce caută viceprimarul, aici. Nu are voie să intre în secția de votare. La biserica din Valea Arini, nașul lui Lămâița Acozmei îndemna oamenii în biserică să voteze cu fina sa. Am și înregistrare. Am trimis-o la Biroul Electoral Central și la Poliție”. (C.T.S.)

********

ACTUALIZARE 1: Secția de votare de la primărie, ora 10:00 – 175 de persoane au votat. Secția nr 163 de la Valea Arini – 71 de persoane au votat. Secția de votare Valea Seacă, ora 10:30 – au votat 140 de persoane.

Alegătorii intervievaţi au spus că vor de la viitorul primar să le face asfalt şi canalizare. Mai mulţi membri de partid s-au postat în faţa secțiilor de votare încercând să-şi susţină candidaţii prin prezenţă şi priviri galeşe. (C.T.S.)

*********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Astăzi, 11 iunie, locuitorii din comuna Bălțătești sunt chemați să-și aleagă primarul. Cei 3.474 de cetățeni cu drept de vot din comună au 5 variante pe buletinul de vot, pentru a-și alege noul primar, al cărui mandat va fi de 3 ani: Mihaela Marian (PSD), Emilia Acozmei (PNL), Eugen Grigoraș (PMP), Gheorghe Timofte (ALDE) și Constantin Oprea (independent).

Cele trei secții de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00. La secția nr. 161, de la Primăria Bălțătești, două bătrâne s-au plantat în fața ușii încă de la ora 6:00, ca să voteze. Membrii secției de votare spun că bătrânele sunt binecunoscute, așa fac la fiecare tură de alegeri. Până la 7:30 au votat 26 de alegători, din 1.745.

La Secția nr. 162 de la școala din Valea Seacă, până la ora 7:45, au votat 19 persoane din 1.230. La Secția nr. 163 de la școala din Valea Arini până la ora 8:00 au votat 21 din 499 de alegători cu drept de vot. Secția se află în prăznicarul bisericii! (C.T. STURZU)