ACTUALIZARE: Secție de votare nr. 88, ora 10:00, Lucian Micu: „A fost un vot pe care l-am dat pentru continuarea dezvoltării municipiului Roman, așa cum cred că va face marea majoritate a romașcanilor. Este important ca ceea ce s-a întâmplat  în ultimii 9 ani să continue și Romanul să redevină acel pol important în zona Moldovei și – de ce nu? – în țară. Mergem mai departe cu speranță, cu credință și cu încrederea că romașcanii vor alege astfel încât Romanul să continue pe drumul dezvoltării”. Întrebat cum s-a simțit votându-se pe sine, Lucian Micu a răspuns: „E prima dată când m-am votat pe mine… E drept că întreaga perioadă a fost diferită pentru mine, dar să te votezi pe tine îți dă un sentiment diferit”.

Marius Neculai: Vreau să mulțumesc tuturor romașcanilor care votează astăzi. Eu mă bucur că e o zi frumoasă și, fiind duminică, am ținut să merg cu familia la biserică, să ne rugăm lui Dumnezeu să aibă grijă de noi toți, după care, fiind o zi de votare, ne-am prezentat la urne și ne-am făcut datoria de cetățeni, dar este și o zi de emoție. Pentru că noi suntem opțiuni și dumneavoastră sunteți cei care decideți. Eu sper ca romașcanii să aibă parte de un primar implicat, care să modernizeze acest oraș”.

Secția nr. 114, ora 10:30, Elena Chelmuș: „Am votat pentru un primar cu viziune, care poate schimba fața orașului și care vine cu soluții simple la probleme reale”. Laurenţiu Dulamă, vicepreşedintele CJ Neamţ, a precizat: „Avem mare încredere în romașcani, avem încredere că atunci când doi așa-ziși mari se ceartă, s-ar putea să câștige… o doamnă”.

Ora 11:00, Radu Samson: „Am votat pentru întinerirea spiritului romașcan. Eu sper că vor ieși toți tinerii la vot, pentru că generația noastră e marele absent la alegeri”.

La ora 11:30, prezența la urne în Roman era de 7.500 de persoane, ceea ce – declară un reprezentat în Biroul Electoral – reprezintă 10,8%. (D.A.)

********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Alegerile parțiale din Roman au debutat la ora 7:00. Scrutinul din această duminică, 11 iunie, se organizează de mai bine de 3 săptămâni, dar, pe ultima sută de metri, au fost luate restul de măsuri organizatorice. S-a modificat programul de lucru la biroul de evidență a persoanelor astfel: sâmbătă (10.06) biroul a fost deschis între orele 8:00 și 16:00, iar duminică  (11.06) între orele 7:00 și 21:00. Primarul a dat, de asemenea, dispoziția regulamentară și obligatorie prin care, în ziua de 11 iunie, între orele 7:00 și 21:00, se interzice comercializarea și consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul secțiilor de votare.

Toate cele 42  de secții de votare din Roman s-au deschis, iar romașcanii se pot prezenta la vot. La Biroul electoral de circumscripție nr. 2 Roman s-a comunicat numărul de 59.118 cetățeni cu drept de vot în municipiul Roman, această cifră incluzând și cei 50 de romașcani cu drept de vot în Uniunea Europeană, înscriși în listele complementare.

Buletinul de vot cuprinde 4 poziții, iar candidații pentru funcția de primar al municipiului Roman sunt: Lucian Micu (PNL), Marius Neculai (PSD), Radu Samson (USR) şi Elena Chelmuş (PMP).

Scurte prezentări ale candidaţilor – AICI. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentAnunț angajare APA SERV SA
Articolul următorLIVE TEXT BĂLŢĂTEŞTI Electorale amicale şi-o reclamaţie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.