0:00

Lista maladiilor la care se impune izolarea persoanelor a fost aprobată săptămâna aceasta de Guvernul României. Aceasta cuprinde 24 de boli infecto-contagioase stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.

Lista maladiilor la care se impune izolarea persoanelor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Documentul stabilește lista bolilor infecto-contagioase, pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora. În această listă a fost introdus şi SARS-CoV-2. Același act normativ stabilește și unitățile sanitare de bază în care se pot trata persoanele bolnave cu afecțiunile prevăzute în lista bolilor infecto-contagioase”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS).

Lista maladiilor la care se impune izolarea persoanelor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Sunt acele tipuri de boli determinate de agenți patogeni care determină un impact rapid și major asupra stării de sănătate a persoanei bolnave și poate determina rapid apariția de focare de boli transmisibile sau declanșarea de epidemii extinse la nivel național sau internațional. Aceste boli infecto-contagioase necesită identificare rapidă, declarare și instituire de măsuri imediate în scopul limitării extinderii bolii în populația generală”, mai menţionează MS. Lista cuprinde următoarele maladii:

1. Poliomielita
2. Difteria
3. Rujeola
4. Pertussis
5. Febra tifoidă
6. Febra paratifoidă
7. Boala meningococică (MCSE)
8. Tuberculoza pulmonară cu microscopie pozitivă
9. Antrax pulmonar
10. Rabia umană
11. Holera
12. Pesta
13. Variola/varioloidul
14. Gripa umană cauzată de un nou tip de virus gripal
15. Cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă
16. Febra hemoragică Lassa
17. Ebola
18. Febra hemoragică Marburg
19. Febra hemoragică Crimeea Congo
20. Febra galbenă
21. Nipah
22. SARS
23. MersCov
24. SarsCov2
25. Boală cauzată de un agent patogen infecţios necunoscut/emergent

Forma completă a HG (pdf):

hg boli infectocontagioase (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentMasca obligatorie în gări și în trenuri, polițiștii au făcut controale
Articolul următorA furat cardul unei femei și a scos 900 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.