Masca obligatorie în gări și în trenuri, polițiștii au făcut controale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de la Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat în stațiile CFR si în trenurile de călători, în ziua de 28 octombrie, pentru verificarea respectării regulilor anti-Covid. S-au făcut controale în 5 stații de cale ferată și 13 trenuri de călători, au fost legitimate peste 20 de persoane și depistat un minor lipsit de supraveghere.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Totodată, au mai fost aplicate și 2 sancțiuni la H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și una la alte acte normative. Valoarea amenzilor aplicate este de 1.380 de lei”.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

C.M.

Articolul precedentAccident mortal la Păstrăveni, victimă – un tânăr de 23 de ani
Articolul următorLista maladiilor la care se impune izolarea persoanelor