CALANCEA
CALANCEA

Într-o restanţă contând pentru etapa a doua a Ligii a II-a, din seria I, Gloria Buzău a trecut la pas de Ceahlăul, cu 2-0, după o dublă a lui Pălimaru, realizată în minutele 7 şi 23. În urma acestui rezultat, pietrenii devin candidaţi la retrogradare, ocupând în prezent locul 11, din 13 formaţii, cu 3 puncte acumulate în 5 etape!

Temerea antrenorului Costel Ilie că echipa poate primi gol în primul sfert de oră, când nu joacă nimic, s-a adeverit din nou la Buzău. Avertizaţi de forţa atacantului Clement Pălimaru, fost golgeter al Iaşului în prima ligă, pietrenii nu au reuşit să-l anihileze, permiţându-i acestuia să facă spectacol şi să marcheze după două greşeli în defensivă.

La prima dintre ele, cea din minutul 7, Pălimaru, fără marcaj, a înscris cu o lovitură de cap din marginea careului mic, la o centrare a lui Burlacu: 1-0. Apoi, a fost aproape de gol, în minutul 19, în urma unui şut care a trecut de puţin pe lângă poarta apărată de Calancea.

Pălimaru n-a mai greşit, în minutul 23, când a speculat o greşeală a fundaşilor centrali şi a marcat sec, cu un şut din mijlocul careului, realizând „dubla”: 2-0. Putea fi 3-0, dar Calancea a scos miraculos din vinclu, lovitura de cap a aceluiaşi Pălimaru, cu un minut înainte de pauză.

Abia în repriza a doua, Ceahlăul a ieşit la joc să „dreagă busuiocul”, dar cu un singur şut pe spaţiul porţii, şi acela anemic, al lui Margină, nu putea spera la mai mult. Tot gazdele au ratat cea mai mare ocazie, prin Bobe, în minutul 72, când a pătruns în careu, a driblat tot ce se putea dribla, dar a fost blocat în ultimă instanţă de Calancea, socotit omul meciului, alături de atacantul Clement Pălimaru de la gazde.

Pentru Ceahlăul urmează sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 11, un alt meci greu, pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi, echipă ce ocupă locul 4, cu 9 puncte, la numai 3 puncte distanţă de liderul Dacia Unirea Brăila.

FORMAŢII DE START

Gloria Buzău: Sârbu – Chivu, Dănţă, Ghinea, Ghiţă – Popescu, Dumitrescu, Danciu, Burlacu – Mugurel Dedu, Pălimaru. Rezerve: C. Andrei – Dino Eze, Răduca, Bobe, Bălan, Al. Marin, Koprindzhiyski. Antrenor: Ioan Viorel

Ceahlăul: Calancea – V. Călin, L. Cazan, Masella, Margină – Stana, Tăbăcariu – Popadiuc, Ştefănescu, Stahie – Nedelcu. Rezerve: Barna – Căruţă, Mateciuc, Iovu, Gheorghiu, Pintilie, Barb-Copoţ. Antrenor: Costel Ilie. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentInvitație de la Primăria Piatra Neamț: Plătiți impozitele cu cardul!
Articolul următorDacă vă mai tentează – Locuri de muncă în Vestul Europei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.