Festivalul Național Școlar INOVAFEST, aflat la cea de-a XII-a ediție, s-a desfășurat la Liceul „Vasile Conta” în perioada 24-25 martie. Evenimentul a adus laolaltă profesori de la 20 de universități tehnice din țară, elevi și oameni de afaceri. În cadrul celor patru secțiuni, Comunicări științifice, Tehnică și tehnologie, Energie verde, Antreprenoriat și inovare, elevii și profesori și-au testat aptitudinile.

Deschiderea festivalului a avut loc vineri la Casa Culturii „Ion Creangă”. Printre participanți s-a numărat și prefectul Adrian Niță, dar și numeroși profesori, elevi, părinți, oameni de afaceri și invitați.

WhatsApp Image 2023 03 27 at 15.42.49 1

Prof. Karina Cojocariu, directorul liceului a dat startul festivalului: „Inovație înseamnă a face lucruri noi. De la acest motto am plecat în organizarea acestui eveniment. Educarea și valorificarea creativității de pe băncile școlii constituie nu numai o necesitate de ordin personal ci și o impetuoasă nevoie socială. În învățământul preuniversitar creativitatea înseamnă să oferi oportunități de valorizare a capitalului inovativ al elevilor și profesorilor. De aceea, Ministerul Educației a lansat tuturor școlilor invitația de a participa la acest festival. Ne bucurăm să împărtășim cu invitații noștri frumusețea unui festival care aduce laolaltă oficialități, profesori universitari, reprezentanți ai mediului de afaceri, părinți, elevi și cadre didactice interesate de dezvoltarea învățământului tehnologic

WhatsApp Image 2023 03 27 at 15.42.50Pe scenă au urcat pentru a transmite mesaje de susținere, Adrian Niță, prefectul județului Neamț, inspector școlar, prof. Steluța Postolică din partea ISJ Neamț, coordonator-inspector regional Nord-Est, prof. Florentina Vasilescu, prof.univ.dr. Vasile Moise și Paul Svasta de la Universitatea Politehnică din București, profesorii universitari doctori Vlad Cehan, Radu Bozomitu, Marius Brânzilă, Constantin Sărmășanu, și Ion Bogdan de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prof.univ. dr. inginer Laurențiu Milici de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof.univ.dr. Vlad Bande  de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, prof.univ.dr. Paul Gasner  de la Facultatea de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași dar și reprezentanți ai mediului de afaceri local, cum ar fi doamna Teodora Mihăileasa de la „Sofiaman”, Mihai Stoica de la Pensiunea „Carol”, Petru Cioacă de la fabrica de ciorapi „Petra Elisa” și alții.

Lista câștigătorilor de la cele patru secțiuni ale festivalului:

Tabel premii INOVAFEST

C.T.S.

Articolul precedentSimulare bac în Neamț: Liceenii de la seral și frecvență redusă au lipsit masiv la română. Poezie și basm cult la subiecte
Articolul următorControale în pădure: peste 50.000 lei amenzi date de ITM Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.