0:00

Din cei 4.023 liceeni înscriși la simularea bacalaureatului, în Neamț, au fost prezenți 3.048 la prima probă de astăzi, 27 martie. Aproape toți elevii de la seral și frecvență redusă au absentat – 429, din cei 474 înscriși, respectiv 465 din cei 494 înscriși, iar din cei 3.055 liceeni de la zi au lipsit doar 81, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț. Proba la limba și literatura română s-a derulat pe parcursul a 3 ore, după regulile deja cunoscute ale examenului din vară.

Subiectele pe care liceenii le-au avut de rezolvat sunt:  un text la prima vedere din Vasile Tițescu, volumul „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”, cu 6 cerințe (din care una de 20 de puncte) la primul subiect de 50 de puncte, al doilea – 10 puncte, o poezie de Tudor Arghezi și o singură cerință pentru un text de 50 de cuvinte în care să fie comentată relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice și ultimul subiect – 40 puncte, la care elevii trebuiau să scrie un eseu de minim 400 de cuvinte despre relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat (foto edupedu).

Simulare bac în Neamț: Liceenii de la seral și frecvență redusă au lipsit masiv la română. Poezie și basm cult la subiecte, ZCH NEWS - sursa ta de informații Simulare bac în Neamț: Liceenii de la seral și frecvență redusă au lipsit masiv la română. Poezie și basm cult la subiecte, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mâine este proba obligatorie, la matematică sau istorie și miercuri cea la alegere. Rezultatele vor fi cunoscute de elevi și părinți până în data de 6 aprilie, iar la cererea scrisă a elevilor notele pot fi trecute în catalog.

C.I.

Articolul precedentPantelimon Halippa – erou al Basarabiei și unul dintre arhitecții Marii Uniri
Articolul următorLiceul „Vasile Conta” Târgu Neamț: Festivalul Național INOVAFEST, un real succes