mihnea balici 02
Mihnea BÂLICI

MIHNEA BÂLICI, elev la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, a cucerit premiul I la secțiunea de poezie a concursului de arte pentru liceenii din România, LicArt. Finaliştii celei de a 14-a ediţii a acestui concurs au petrecut o săptămână în Tabăra de Creație de la Poiana Brașov, organizată cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, ocazie cu care au fost anunţaţi şi premianţii.

“La poezie, premiul I (o tabletă Samsung 10′ + 300 de lei) a revenit lui MIHNEA BÂLICI (Piatra Neamț). El a  fost urmat pe podium de Mircea-Andrei Florea (București) (premiul II – 700 de lei) și Costel Onofraș (Sibiu) (premiul III – 500 de lei). Premiul pentru cea mai bună serie poetică (600 de lei) a ajuns la Suceava, prin Cosmina Ștefania Oniciuc”, precizează organizatorii.

Cosmina Ştefania ONICIUC
Cosmina Ştefania ONICIUC

“La Fotografie, cele 4 premii, în valoare de 1.500 de lei fiecare (sponsorizate parțial de Fotohobby), au mers la Andrei Arion (Aleșd) – fotografie alb-negru, Costin Fetic (Buzău) – fotografie portret, Patricia Hilbert (Baia Mare) – fotografie diversă, Ioana Sanda (Tg. Mureș) – serie fotografică. Găsiți toate creațiile premiate pe site-ul www.licart.ro, se mai precizează în comunicatul de presă al organizatorilor. Poezia câştigătoare, intitulată “Săvineşti”, se poate lectura AICI.

La ediția a 14-a a LicArt s-au înscris 832 de liceeni la secțíunea fotografie și 427 la poezie. Valoarea totală a premiilor (neincluzând Tabăra) a fost de 15.000 de lei. În curând va începe ediția aniversară, a 15-a, a celui mai mare concurs de arte din România, LicArt. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: FACEBOOK)

Articolul precedentDemisia primarului de Dămuc stârnește parlamentarii de Neamț
Articolul următorMaşini răsturnate în şanţ, pasageri răniţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.