pietricica turism

20160417_121605Întruniţi în conferinţă de presă, duminică, 17 aprilie, liberalii Dragoş Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ, senatorul Eugen Ţapu şi deputatul Vlad Marcoci au discutat despre planurile pe care le au pentru Piatra Neamţ în perioada 2016-2020, dar şi pentru judeţul Neamţ. „Un subiect din programul Piatra Neamţ 2020 se referă la o zonă importantă din ora. Trebuie să dezvoltăm armonios oraşul şi fiecare cartier trebuie să beneficieze de atenţie. Nu-mi este indiferentă nici o zonă, iar astăzi vă aducem în atenţie Cartierul Speranţa, unde sunt 560 de unităţi locative şi 1.350 de locuitori”, a spus primarul Dragoş Chitic.

Acesta a amintit de investiţiile şi schimbările deja făcute în cartier de când a devenit primar interimar, dar a atins şi un subiect sensibil pentru cei din zonă – şcoala şi grădiniţa, pentru care Guvernul a promis că va da bani, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Senatorul Eugen Ţapu a anunţat astfel că, săptămâna viitoare, vor înainta o adresă către Centru. „Săptămâna viitoare vom solicita Ministerului Educaţiei alocarea de fonduri pentru finalizarea construcţiei şcolii şi grădiniţei din Speranţa. (…) Abordarea PNL o cunoaşteţi – stradă, şcoală, spital, biserică – investind în acestea poţi asigura progresul pe termen mediu şi lung al comunităţii”, a spus senatorul Eugen Ţapu.

Deputatul Vlad Marcoci a anunţat că, în săptămâna care tocmai se încheie, i-a fost validată adeziunea la PNL, în unanimitate, şi că a fost desemnat să facă parte din echipa care se va ocupa de infrastructură. „Vom lucra la această strategie şi cu primarii PSD din Neamţ. Ne dorim o stare de normalitate, de lucru, pentru că vrem să lucrăm în interesul cetăţenilor din Neamţ, nu să dezvolte conflicte. Nu este culoare politică pentru lucrările de infrastructură, pentru investiţiile din sănătate, din sectorul social. Eu am fost acceptat în echipa care va lucra pentru problemele de infrastructură. Stau oricând la dispoziţia oricărui primar să ne dea chiar sfaturi. E important să dezvoltăm un program pentru interesul cetăţenilor”, a anunţat deputatul Vlad Marcoci.

 

Andreea AMARIEI