mesdici-legistiUn bărbat de 46 de ani din Izvoare, comuna Bahna, a fost ucis, duminică seara, de doi indivizi care s-au legat de el pur şi simplu. Bărbatul fusese plecat toată ziua cu treburi şi, spre seară., în jurul orei 20, se întorcea spre casă. Era cu căruţa şi, pe drumul comunal, s-a întâlnit cu cei doi fraţi, care erau extrem de beţi şi de agresivi. Practic, fără niciun motiv, cei doi (unul de 26 de ani şi celălalt de 31 de ani, ambii recidivişti – al doilea pentru tentativă de omor) au tăbărât pe căruţaş şi l-au înjunghiat, de mai multe ori, într-un picior şi în zona inghinală. Din cauza hemoragiei masive (provocată cel mai probabil de asecţionarea arterei femurale) omul a murit înainte de a ajunge ambulanţa.

Cei doi autori au fost reţinuţi în această dimineaţă (n.r. 18 aprilie), unul dintre ei recunoaşte parţial fapta, celălalt nu recunoaşte, şi amândoi susţin că au fost provocaţi de victimă, ipoteză care nu se confirmă”, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul judeţean Neamţ.

Ambii agresori vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, unul fiind acuzat de omor, iar cel cu antecedente, tot din cauza unei agresiuni, fiind acuzat de omor calificat.

Tot duminică seara şi după acelaşi „model” ca la Bahna, s-a mai petrecut o tentativă de omor în comuna Văleni, lângă Roman. De astă dată a fost vorba despre un singur agresor, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul era beat şi pus pe harţă, a trecut prin faţa casei unui localnic, care era în stradă, şi l-a înjunghiat în abdomen, doar aşa, pentru că l-a întâlnit. Victima a fost dusă la spital în stare foarte gravă şi supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale. Avea peritonită acută generalizată, iar medicul legist a stabilit că va avea nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale, iar viaţa i-a fost pusă în pericol. Agresorul a fost reţinut, susţine evident că victima l-a provocat (lucru infirmat de martori) şi deja, luni la prânz, era la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare. Din cauza stării grave în care se află, bărbatul înjunghiat nu a putut fi audiat încă.

C.M.