pietricica turism

Cu puține zile înainte de deschiderea noului an școlar, PNL Bicaz atrage atenția domnului primar Nicolae Sălăgean și celorlalți decidenți din Primăria Bicaz asupra modului inacceptabil în care sunt pregătite spațiile școlare pentru cursuri.

Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz pare mai mult un spațiu pregătit pentru o filmare din anii 1960, care să arate greutățile prin care trecea învățământul în anii comunismului.

La fel și un corp de școală din cartierul Dodeni, care pare mai mult un corp al unei instituții de reeducare.

Considerăm că instituții precum Inspectoratul Școlar Neamț sau Direcția de Sănătate Publică ar trebui să se dezbrace de haina politică și să verifice dacă aceste spații corespund unui proces instructiv-educativ actual.

Nepăsarea față de copii nu se vede doar atunci când vorbim despre școli.

Locurile de joacă din Dodeni ascund adevărate capcane pline de pericole și ar putea fi locul unde cei de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor să înceapă să-și facă meseria.

PNL Neamț, prin vocea liberalilor din Bicaz, condamnă indolența autorităților din Bicaz, în frunte cu primarul PSD Nicolae Sălăgean, și cere implicare imediată a instituțiilor deja amintite.

Evident că Instituția Prefectului este așteptată să se implice, potrivit atribuțiilor conferite de lege, cu precizarea că ele se aplică și localităților unde sunt primării PSD.

PNL Neamț