Incendiu devastator la o casa parohială, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn incendiu izbucnit azi-noapte, 3 septembrie, a distrus tot acoperișul casei parohiale din satul Traian, comuna Săbăoani. Flăcările au pornit de la bucătăria de vară, unde un aragaz a fost lăsat nesupravegheat, și au cuprins și acoperișul casei. Bucătăria era construită în continuarea locuinței și asta a făcut ca incendiul să extindă rapid. Pompierii au fost alertați la ora 22.26 și la locul solicitării au fost trimise 4 mașini de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj medical de prim ajutor SMURD de la Roman. Cinci ore s-au luptat militarii cu flăcările: „La sosirea pompierilor, acoperișul comun al bucătăriei și casei parohiale ardeau generalizat și exista pericolul propagării la alte trei anexe. Militarii au acționat cinci ore pentru stingerea incendiului, provocat cel mai probabil de un aparat de gătit nesupravegheat”, a declarat lt. Andrei Grancea, ofițerul de presă al ISU Neamț. Au ars tot acoperișul, de 250 mp, construit din lemn, polistiren, tablă și toate bunurile din pod.

Casa parohială aparține de biserica romano-catolică „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din satul Traian. Eduard Patrașcu este preot paroh de la 1 septembrie 2013. (C.I.)

Articolul precedentPrins băut, fără permis, dar cu tupeu
Articolul următorLiberalii din Bicaz atrag atenția: Noul an școlar începe pentru copii în condiții insalubre! Primăria nu s-a implicat deloc! (P)