Lenea l-a dus la închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCondamnările cu suspendare impun, de fiecare dată, respectarea unor condiții și obligații stabilite de judecători. La pronunțarea sentințelor, magistrații atrag atenția celor vinovați că, în cazul în care nu respectă condițiile, pot ajunge după gratii. Nu se întâmplă de prea multe ori ca cei pedepsiți să se abată de la litera hotărârilor. Totuși, s-a întâmplat în cazul unui bărbat din localitatea Hamzoaia, comuna Tașca.

În mai multe rânduri acesta a fost prins băut la volan, fiind condamnat la 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Prin aceeași sentință, a fost obligat să presteze 160 de zile de muncă în folosul comunității. Nu a efectuat efectiv decât două, când a mers la primărie și a făcut instructajul pentru protecția muncii, apoi nu a mai revenit.

În aceste condiții consilierul de probațiune a sesizat instanța de judecată și a cerut revocarea suspendării executării pedepsei. Magistrații au audiat bărbatul care a cerut un nou termen pentru prestarea orelor de muncă voluntară, lucru care însă nu s-a întâmplat. Pe parcursul soluționării cauzei chiar și avocatul ales al bărbatului a reziliat contractul, așa că a avut nevoie de un apărător din oficiu. Având în vedere toate aceste considerente judecătorii au dispus revocarea suspendării și au dispus executarea pedepsei. ”Dispune executarea în regim de detenţie a pedepsei de 2 (doi) ani, 5 (cinci) luni şi 10 (zece) zile închisoare”, au stabilit judecătorii pietreni în ședința din 19 aprilie 2023.

(G.S.)

Articolul precedentȘomerii se pot angaja la Poșta, centrul „Sf. Spiridon”, SGA Neamț
Articolul următorÎncălzirea pentru asfaltare pe două drumuri importante ale județului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.