lemn confiscatÎn ciuda înteţirii controalelor în trafic pentru verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos, mai există şoferi care „speră” şi „riscă”. Doi dintre ei au fost prinşi sâmbătă (23.01) seara în zonele tradiţionale pentru afacerile cu lemn.

La ora 18:00, poliţiştii de la Poiana Teiului au oprit o autoutilitară, care transporta lemn rotund de brad pentru prelucrare, pe drumul comunal 157. Şoferul, un bărbat de 40 de ani din localitate, nu avea niciun fel de documente pentru încărcătura de aproape 7 mc.

„S-a procedat la confiscarea materialului lemnos, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului, iar conducătorul auto a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform art.19 din Legea 171/2010”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Tot sâmbătă seara, în timp ce patrulau pe DJ 155 F, poliţiştii din Ceahlău şi Grinţieş au oprit pentru verificări o autoutilitară încărcată cu lemn de fag. Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani din Grinţieş, nu a putut justifica un plus de 1,57 mc lemn, cantitatea respectivă fiind confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Poiana Teiului. Şoferul a primit amendă de 2.000 lei pentru transport ilegal de material lemnos, iar poliţiştii continuă verificările pentru a stabili provenienţa buştenilor. (C. MIRCEA)