0:00

Femeie jefuită în Gara Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie, de 63 de ani, din Dulceşti, a rămas fără geanta de voiaj, sâmbătă, 23 ianuarie, în timp ce se afla în Gara Roman. Femeia s-a dus să cumpere ceva de la un magazin din gară, a lăsat geanta pe treptele de la intrare, şi când a ieşit n-a mai găsit-o. A anunţat imediat poliţia, iar o patrulă de siguranţă publică a început verificările în zona gării. Pe strada Ştefan cel Mare a fost depistat un bărbat, de 47 de ani, din Bacău, care căra geanta furată.

„Prejudiciul de circa 400 de lei, reprezentând contravaloarea genţii şi a bunurilor aflate în aceasta, a fost recuperat şi predat părţii vătămate. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de furt”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Tot sâmbătă, poliţiştii de la Secţia Rurală Târgu-Neamţ au dus la Penitenciarul Bacău un tânăr de 31 de ani din Vânători, care a comis un furt în aprilie 2014. El a intrat, prin efracţie, în birourile unei firme şi a furat suma de 800 de lei, faptă pentru care a primit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare.

Recomandările poliţiei pentru descurajarea hoţilor

  • Dacă sunteți într-un loc aglomerat nu țineți poșeta lateral sau în spatele dumneavoastră! Țineți-o la vedere, cât mai strâns, sub braț!
  • Acordați mai multa atenție poșetelor decât plaselor cu cumpărături, hoții speculează această neglijență!
  • Nu vă expuneți ostentativ, cu bijuterii, telefoane, bunuri cu valoare mare!
  • Când urcați într-un mijloc de transport, verificați încuietoarea poșetei sau buzunarul in care aveți banii!
  • Nu vă angrenați în discuție cu persoane necunoscute!
  • Mare atenție când constatați că pe stradă ori la ieșirea dintr-un magazin sau alt loc aglomerat, persoane străine se ciocnesc din greșeala de dumneavoastră. Aceștia pot fi uneori hoți, iar “coliziunea” este regizată. Controlați-vă imediat geanta, portofelul, chiar de față cu ei! (C. MIRCEA)
Articolul precedentLemn confiscat, şoferii amendaţi
Articolul următorGALERIE FOTO 24 IANUARIE: S-a încins horă mare în Curtea Domnească Piatra Neamţ!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.