reclama autocenter

pompieri noapteaZilele şi, mai ales, nopţile foarte reci din ultima perioadă au contribuit decisiv la creşterea numărului incendiilor, în special la locuinţele care au sobe. Însă şi oamenii care locuiesc la bloc au mai pus un calorifer în priză, astfel că vineri (22.01) după-amiază pompierii au fost chemaţi să stingă un tablou electric dintr-o scară de bloc de pe strada Mihai Eminescu din Piatra-Neamţ. Au ars tabloul de distribuţie, izolaţia cablurilor şi elementele din plastic din componenţa tabloului ce alimenta mai multe apartamente, cauza probabilă fiind suprasolicitarea instalaţiei.

Tot vineri după-amiază, militarii au mai avut o intervenţie la o casă din anexa Văleni, unde coşul de fum supraîncălzit a aprins o grindă şi o porţiune din tavan, şi la o locuinţă din Făurei, unde a ars funinginea pe coş şi, din cauza temperaturii, s-a aprins şi o grindă din lemn.

Sâmbătă (23.01) după-amiază, pompierii au fost anunţaţi că ies flăcări pe coşul unei locuinţe din satul Turtureşti, comuna Girov, dar spre norocul proprietarilor n-a ars decât funinginea. În schimb, la ora 17:00, militarii au fost chemaţi la Vădurele, comuna Alexandru cel Bun, unde ardeau camera centralei termice şi o magazie de unelte dintr-o gospodărie.

“Pompierii au acţionat timp de peste o oră pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au ars: construcţia din lemn, acoperită cu astereală din scândură şi carton bituminat, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, centrala termică, o bicicletă şi unelte gospodăreşti. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. .

O oră mai târziu a izbucnit un alt incendiu de amploare la o casă din satul Stejaru, comuna Farcaşa, iar la intervenţie s-au dus două autospeciale de la Garda Poiana şi angajaţii SVSU Farcaşa şi Borca.

“Forţele au acţionat timp de peste o oră şi jumătate pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au ars acoperişul casei, construit din lemn şi plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, şi bunurile din încăperile mansardei şi pereţii din lemn ai acesteia, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile”, a mai declarat lt. Grancea.

Ultima intervenţie de sâmbătă seara a fost tot la o locuinţă, de astă dată din satul Talpa, comuna Bârgăuani, unde a luat foc funinginea depusă în interiorul coşului de fum. (C. MIRCEA)

Articolul precedent24 IANUARIE: O locomotivă tricoloră va remorca trenul Bucureşti-Iaşi
Articolul următorLemn confiscat, şoferii amendaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.