La secția Obstetrică-Ginecologie s-au luat măsuri speciale pentru prevenirea evenimentelor ce ar putea avea consecințe grave, din cauza vremii nefavorabile, afirmă şefa secţiei, dr. Georgeta Vintea. „În aceste zile, externările se fac mai ales pentru lehuzele care sunt de aici, din oraș, sau din orașele și comunele învecinate, unde nu există probleme din punct de vedere al accesului rutier”.

Dacă, totuși, o femeie care locuiește la zeci de kilometri de Piatra Neamț vrea să plece acasă, împreună cu pruncul pe care l-a adus pe lume de câteva zile, nu o poate opri nimeni. Dar… „le-am spus colegilor mei din secție să le pună pe aceste femei să semneze, pe fișa de externare, că pleacă pe propria răspundere, mai ales că legea spune clar că ele nu mai pot beneficia de transportul integrat, cu ambulanța către localitatea de domiciliu. Dacă sunt sigure că mijlocul de transport pe care-l au la dispoziție le poate duce, împreună cu copiii, acasă, în perfectă siguranță, e foarte bine. Noi nu vrem să expunem pacientele niciunui risc, tocmai de aceea am decis să luăm această măsură. Temporizăm extrernările pentru a evita problemele ce ar putea apărea”, punctează dr. Georgeta Vintea, șefa secției OG a Spitalului Județean de Urgență Neamț.

În altă ordine de idei, medicii secției de Obstetrică-Ginecologie au avut, ieri, o operație pentru probleme de ordin ginecologic, iar pentru astăzi sunt programate alte două asemenea intervenții. Tot ieri – spune dr. Georgeta Vintea – s-au făcut două operații de cezariană, din care una a constituit urgență. (A. SÎRBU)

Articolul precedentPiatra Neamț are buget nou pe calcule vechi
Articolul următorTentativă de sinucidere cu vitamine