ACTUALIZARE: Curtea de Apel Iaşi a decis, luni, 14 septembrie ca tinerii din Văleni (Vaslui) condamnaţi pentru viol şi lipsire de libertate să rămână în arest.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Cei 7 tineri din Văleni (Vaslui), acuzați de viol și lipsire de libertate, au ajuns la Curtea de Apel Iași, unde se judecă legalitatea măsurii arestării preventive luată pe numele lor de către Judecătoria Vaslui, relatează Agerpres. Mașina cu care aceștia au fost transportați de la Penitenciarul Vaslui a fost implicată într-un accident rutier, pe Bulevardul Păcurari.

“Cei șapte tineri au fost transferați într-o mașină a Penitenciarului Iași și transportați la Curtea de Apel”, a declarat pentru Agerpres șeful penitenciarului, Marius Vulpe.

Pe 17 august, Judecătoria Vaslui a dat sentința în cazul celor șapte violatori din Văleni. Boicu Ionuț Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani și 8 luni închisoare cu executare; Burada Silviu (21 ani) – 8 ani și 4 luni închisoare cu executare; Burlacu Paul Andrei (28 ani) – 7 ani închisoare cu executare; Surleac Ioan (20 ani) – 5 ani și 8 luni închisoare cu executare; Bolboceanu Petrică (23 ani) – 7 ani de închisoare cu executare; Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – 5 ani și 8 luni închisoare cu executare; Avădanei Silviu (22 ani) – 7 ani închisoare cu executare.

De asemenea, instanța, prin această hotărâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, să plătească victimei suma de 50.000 lei, despăgubiri morale. În aceeași zi, judecătorul a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. Această măsură a fost pusă în aplicare imediat după pronunțarea instanței. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDeschidere de stagiune la Teatrul Tineretului cu multe noutăţi GALERIE FOTO
Articolul următorCursuri pentru atestate internaționale de limba franceză la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.